Kerst Down Under vier je met ‘kerstliedjes bij kaarslicht’

Kerst Down Under vier je met ‘kerstliedjes bij kaarslicht’

door Emma van Kampen

“Deze Australische traditie verbindt mensen van alle leeftijden. Zowel jong als oud zingt de kerstliedjes enthousiast mee.”   

Het is de zaterdag voor Kerstmis en dit jaar vier ik de feestdagen in Australië. Om precies te zijn in Sydney. De straten staan vol met grote versierde kerstbomen en overal hangen flikkerende lampjes. Als het donker begint te worden, verzamelen duizenden mensen zich in de Domain Gardens. Waar een groot overdekt podium met enorme lichten en speakers staat. Zelfs cameraploegen zijn aanwezig om ‘Carols by Candlelight’ op beeld te vereeuwigen en live uit te zenden op nationale televisie.  

Het park staat bomvol met mensen. De bezoekers hebben zich flink uitgesloofd. Ze dragen kerstmutsen, kersttruien en sommigen dragen zelfs lichtkransen om hun nek. Terwijl er kaarsen en drankjes rondgaan door het publiek, start de eerste act van de avond. ’Last Christmas’ van Wham hoor ik door de speakers. Iedereen zingt uit volle borst mee. Klassiekers en minder bekende kersthits, dansacts en opera-acts vullen het programma. De sfeer is gezellig, kinderen lachen, volwassenen wagen een dansje en zelfs opa’s en oma’s gaan uit hun dak. Wat mij betreft mag deze Australische traditie overwaaien naar Nederland. 

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Fotocredits: DocklandsTony

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors