Australian Capital Territory

Australian Capital Territory

door Getaway Travel

Australian Capital Territory (ACT) is klein maar fijn. Het ligt helemaal omsloten in de staat New South Wales. ACT bestaat voor meer dan zeventig procent uit bush, maar hier ligt ook de hoofdstad van Australië: Canberra.

Nieuwe hoofdstad

Toen in 1901 in Australië een federatie werd, moest er worden bepaald welke stad de eer kreeg zich hoofdstad te mogen noemen. Er was al jaren ruzie en rivaliteit tussen Sydney en Melbourne om welke stad het meest geschikt zou zijn.

ZELF NAAR Australian Capital Territory?

Bekijk alle 6 reizen naar Australian Capital Territory

Om hier een einde aan te maken, werd er besloten een nieuwe hoofdstad te bouwen tussen Melbourne en Sydney in. De hoofdstad kreeg de naam "Canberra", dat het Aboriginalwoord is voor 'ontmoetingsplek'.

Nadat de regering had besloten de nieuwe hoofdstad te bouwen werd een internationale wedstrijd uitgeschreven voor een ontwerp dat het landelijk gebied moest omtoveren in een stad met internationale allure. Deze competitie werd gewonnen door de Amerikaan Walter Burley Griffin, die van Canberra een moderne tuinstad maakte.

Canberra

Veel Australiërs vinden Canberra ronduit saai en menen dat je er als toerist maar weinig te zoeken hebt. Toch is deze stad het zeker waard om een kijkje te nemen. Het is een stijlvolle stad met een landelijke sfeer waar je heerlijk kunt wandelen en picknicken en je loopt de kans een kangoeroe door de straten te zien huppen.

Verder zijn er veel politieke en diplomatieke monumenten en andere nationale bezienswaardigheden, zoals het Australian War Memorial.

Buiten de stad

Buiten Canberra biedt ACT je genoeg andere attracties. Zo leven er in het Tidbinbilla Nature Reserve typisch Australische dieren als kangoeroes, koala's en emoes, kun je prima kanoën op de Murrumbidgee River en in het Namadgi National Park vind je Aboriginalkunst in een prachtig woest landschap met sneeuw, bergen en valleien waar je uitstekend kunt wandelen.

Of wat dacht je vanuit een uitzicht vanuit de lucht? ACT is de ideale plek voor skydiving of wanneer je het iets rustiger aan wilt doen, zijn er verschillende mogelijkheden voor een ballonvaart. Er is dus genoeg te doen in het kleine ACT om een enerverende tijd te hebben!

Reizen Australian Capital Territory

Foto's & video's Australian Capital Territory

Meer Australian Capital Territory

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors