Dit lichtjesfestijn in Sydney beleef je vanaf een boot

Dit lichtjesfestijn in Sydney beleef je vanaf een boot

door Emma van Kampen

“Drie weken lang tovert de technologie Sydney om in een magisch lichtschouwspel. Het Vivid Sydney Festival dompelt de stad onder in kleuren.”

Het begint te schermen. Nu fonkelen alleen nog de maan en de sterren, maar straks zal Sydney veranderen in één grote lichtshow. Ik stap op de boot en zoek een plekje bij het raam. Als het bijna helemaal donker is, zie ik de ene na de andere neonkleur verschijnen die als laserstralen de stad verlichten. Zelfs het water licht helemaal op door de weerkaatsende lichtjes van de boten. Groen, geel, blauw, paars, roze: alle kleuren van de regenboog wisselen elkaar af. Maar het artistieke hoogtepunt van het festival vind ik de lichtprojecties op de gebouwen. 

We varen onder de kleurrijke Sydney Harbour Bridge door en komen eindelijk langs het Sydney Opera House. Het witte dak is omgetovert tot een bewegend schilderij. Steeds veranderende projecties van vlinders, vogels en vissen, maar vooral abstracte patronen bekleden het beroemde gebouw. Langs de kant hebben enorme massa’s mensen zich verzameld om dit schouwspel met eigen ogen te zien. Als de avond bijna ten einde is, heeft het festival nog één verrassing in petto. Pluimen siervuurwerk gepaard met harde knallen verschijnen in de lucht, het enige wat nog donker was is nu ook verlicht...

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors