The Rocks

The Rocks

door Getaway Travel

The Rocks is het hart van historisch Sydney, daar waar Captain Arhur Philip in 1788 Sydney Town stichtte. Het dankt zijn naam aan de ruige rotsen die het gezicht van deze wijk bepaalden. Jarenlange arbeid met hamer en beitel waren nodig om de veelal kleine en gezellige straten uit te hakken.

Relaxte sfeer

Tegenwoordig is The Rocks één van de toeristenhotspots van Sydney. Ondanks dat de wijk iets weg heeft van een historisch themapark, hangt er toch een relaxte sfeer die zeker leuk is om te proeven. In The Rocks is ook het Sydney Visitor Centre gevestigd waar je zeer veel informatie over de stad en de rest van Australië kunt krijgen.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 75 reizen naar Sydney

Ook wanneer je op zoek bent naar betaalbare accommodatie: dit is de plek met het grootste aanbod.

Historische waarde

In The Rocks zijn veel plekken met belangrijke historische waarde voor Sydney. Zo vind je er het oudste woonhuis van Sydney, Cadman's Cottage, de oudste pakhuizen, Campbell's Storehouses en Foundation Park. In dit park zie je recent ontdekte resten van Sydney's eerste nederzettingen. Dankzij het bijna onbelemmerde uitzicht bij Campbell's Storehouses heb je een geweldig uitzicht op het [Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge voor mooie foto's.

The Rocks Market

In het weekend kun je winkelen op The Rocks Market met meer dan honderd stalletjes met een diversiteit aan producten, waaronder veel Australische souvenirs. Verder kun je je winkelbehoefte bevredigen door naar de vele voormalige pakhuizen te gaan op Argyle en Playfair Street, waar je kleine boetiekjes en juweliers vindt.

The Rocks ligt vlak boven het centrum van Sydney en is prima te voet te bereiken.

Reizen Sydney

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors