Emigreren naar Australie

Emigreren naar Australie

Voor altijd in Australië blijven is geen onaantrekkelijke optie! Je kunt verschillende redenen hebben om te emigreren naar dit prachtige land. Veel mensen die naar Australië verhuizen, streven naar een 'betere kwaliteit' van leven. Natuurlijk is dit een relatief begrip en dus voor iedereen anders maar je kunt wel stellen dat Australië op verschillende punten een streepje voor heeft.

Het landschap is schitterend en het klimaat heerlijk. Ook zijn momenteel de economische perspectieven redelijk goed en is het percentage werklozen laag.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Australië heeft verder een open sociaal leven, er heerst een 'easy going' mentaliteit waardoor Australiërs toegankelijk en makkelijk in de omgang zijn. Australië heeft de ideale omstandigheden wanneer je op zoek bent naar rust en ruimte in de natuur. Anderen redenen waarom mensen voor dit land kiezen zijn de democratie, veiligheid en het gevoel van vrijheid.

Visum

Om te emigreren naar Australië zul je je door een woud van bureaucratische regelgeving moeten worstelen. Hoe 'easy going' en vriendelijk de Ozzies ook zijn, emigreren naar Australië is een stuk lastiger. Er worden een stuk minder visa vrijgegeven, dan er vraag naar is. Je hebt een visum nodig om te kunnen wonen en werken. Van deze visa bestaan meer dan honderd verschillende soorten!

Het Australische immigratiebeleid is gebaseerd op het aantrekken van geschoolde migranten. Om in aanmerking te komen voor een visum, moet je aanwijsbare redenen hebben waarom jij een positieve invloed kunt hebben op de Australische economie. Dit kunnen specifieke vaardigheden zijn of een opleiding of investering. Een andere manier om kans te maken op een visum is wanneer je er een direct familielid of aanstaande partner in het land hebt wonen met wie je wilt gaan samenleven.

Hulp bij emigreren

Het verkrijgen van een visum voor Australië is geen gemakkelijk proces. Om je kans op een toewijzing te vergroten en het proces te versnellen is het raadzaam gebruik te maken van een emigratie consultant.

Voor de meest recente informatie over emigreren naar Australië kijk je op de site van de Australische ambassade in Nederland en Immi.gov.au.

Procedure

Een visum wordt alleen uitgereikt aan diegene die aan alle voorwaarden van de Australische regering voldoet. Het beleid hiervoor is, zoals in zoveel landen, complex en bestaat uit veel regels. Om in aanmerking voor een visum te komen, moet je eerst een bedrag betalen aan de Australian Immigration Service.

Je moet allerlei documenten als diploma's en referenties verzamelen die weer gecertificeerd en vertaald in het Engels moeten zijn. In de meeste gevallen moeten deze worden erkend in Australië. De immigratiedienst gaat bijna altijd na of je een strafblad hebt. Ook zal je medisch worden gekeurd.

Aangezien je door een hoop bureaucratische rompslomp heen zult gaan, moet je er rekening mee houden dat het regelen van een visum je al snel een jaar kan gaan kosten. Bovendien veranderen de regels omtrent visa regelmatig. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen, want het is het allemaal waard!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors