Uitgaan Sydney Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Uitgaan Sydney

door Rough Guides

Sydney is een van die steden waar je de hele avond en nacht kunt doorgaan. Sydney's uitgaansleven speelt zich voornamelijk in de verschillende wijken af, maar er komen ook steeds meer bars en clubs in het Central Business District. Kings Cross en Oxford Street hebben bars en discotheken die tot in de late uurtjes doorgaan.

Dineren

De wijken Darlinghurst en Balmain staan bekend om hun uitstekende restaurants en uitgaansgelegenheden. Vanaf de Woolloomooloo Finger Wharf, naast de Botanic Gardens, kun je in een restaurant genieten van een prachtig uitzicht op de skyline van Sydney. Ook kun je 's avonds een (diner)rivercruise boeken om te genieten van de lichtjes van de stad. In Sydney heb je ook verschillende theaters voor uitstekende voorstellingen, zoals het Sydney Opera House.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 73 reizen naar Sydney

Cafés

De verschillen tussen een restaurant, bar, pub en nachtclub zijn in Sydney zijn niet altijd duidelijk en op sommige plekken vind je een combinatie hiervan. In Sydney zijn veel oude hotels die zijn omgetoverd tot uitgaansgelegenheden. Vooral in The Rocks en in Paddington vind je daar een aantal van.

Elke wijk heeft cafés met een eigen sfeer. De meer kosmopolitische wijken liggen langs en in de buurt van de haven, zoals in Darling Harbour en in het Central Business District, en langs populaire stranden zoals Bondi Beach. Meer bohemien pubs en bars vind je in Glebe, Newton en Paddington en voor een 'backpacker pub crawl' kun je naar Kings Cross, Coogee of Manly.

Clubs

Veel van de beste clubs in Sydney zijn gay clubs, maar er worden ook speciale avonden voor hetero's georganiseerd. De meeste vind je tijdens de route van Kings Cross naar Oxford Street en richting Hyde Park. Ook in Bondi kun je terecht wanneer je tot diep in de nacht wil dansen.

In Darling Harbour komen ook steeds meer clubs. Vaak staan er enorme uitsmijters die je naar je ID vragen en je zullen weigeren wanneer je deze bent vergeten. Neem je ID dus altijd mee als je gaat stappen. In Sydney worden ook veel incidentele party's georganiseerd. Op locaties als oude pakhuizen draaien 's werelds beste dj's. Check de flyers in de platenzaken.

Live muziek

Voor live muziek in Sydney kun je elke avond wel ergens terecht voor een optreden van een band of act, en deze zijn vaak gratis. Vooral de zondag leent zich uitstekend voor een bezoeken van een jazzconcert. In de zomer zijn er veel openluchtfestivals.

Ook zijn er door het hele jaar heen grote rockconcerten in Sydney. Begin december vindt bijvoorbeeld in The Domain Homebake plaats waar je kunt luisteren naar Australische underground bands en kun je tegelijkertijd je maag vullen met de hapjes van verschillende eet- en marktstalletjes.

Theater

In Sydney is een divers aanbod van verschillende theatervoorstellingen. Natuurlijk kun je daarvoor naar de Sydney Opera House voor klassieke muziek, theater en ballet en nog vele andere voorstellingen. Maar voor andere theatervoorstellingen kun je ook naar Theatre Royal, het State Theatre of naar het Capitol.

In het Wharf Theatre in The Rocks, treedt het zeer gewaardeerde Sydney Theatre Company op met stukken van Shakespeare. In de buurt ligt het Aboriginal and Islander Dance Theatre met interessante voorstellingen van jonge Aborignals en eilandbewoners.

Comedy en film

Cabaret krijgt in Sydney ook steeds meer voet aan de grond. The Comedy Store in de Fox Studios is de eerste plek waar elke avond cabaret wordt opgevoerd. Er komen steeds meer nieuwe comedytheaters bij.

De grootste bioscopen zijn in George Street in het Central Business District, waar je de nieuwste blockbusters kunt zien. In elke wijk van Sydney zijn er ook filmhuizen met kleinere films. Een absolute aanrader in de zomer zijn de openluchtbioscopen Epson Moonlight Cinema in Centennial Park en Open Air Cinema in de Royal Botanical Gardens.

Reizen Sydney

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors