Steden Australië

Steden Australië

door Getaway Travel

De steden in Australië zijn kosmopolitisch, maar behouden desondanks een heerlijk ontspannen sfeer. Vrijwel alle grote steden liggen aan de kust en dat is te merken aan de Australische mentaliteit: zon, zee, strand en relaxen zijn de kernbegrippen in de steden van Australië.

De steden in Australië hebben ieder hun eigen identiteit en charmes. Vlieg naar het bruisende Sydney en laat je betoveren door het uitzicht op deze levendige stad. Reis naar het innemende Melbourne, de culturele hoofdstad van the Land Down Under. Of ga naar Byron Bay, waar je je laat meevoeren door de hippiecultuur. Maak kennis met de diverse steden van Australië!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Australië steden

Naast Sydney en Melbourne heeft Australië meer grote steden. De bekendste zijn Perth, de zonnigste stad Down Under. Brisbane, dat bekend staat om haar vriendelijke karakter. En Adelaide, waar je leuke artistieke festivals meemaakt.

Ook de minder grote steden van Australië zijn zeker een bezoek waard. Ga op het strand liggen in het multiculturele parelvissersdorp Broome. Of rij naar het afgelegen Alice Springs, dat door veel reizigers als toegangspoort tot de attracties van de Outback wordt gebruikt. Een bezoek aan Australië en haar steden maakt jouw reis bijzonder.

Het bruisende Sydney

De grote ster van Australië is natuurlijk het spectaculaire Sydney. Overdag varen honderden bootjes door de haven en 's avonds wordt Sydney verlicht door miljoenen fonkelende lichtjes. In deze bruisende stad kun je dag en nacht terecht voor een drankje, hapje of feestje.

Bezienswaardigheden die je niet mag overslaan zijn het iconische Opera House, de indrukwekkende stalen Harbour Bridge, het drukbezochte Bondi Beach en de duizelingwekkend hoge Sydney Skywalk.

Multicultureel Melbourne

De grote rivaal van Sydney is misschien iets kleiner, maar mag absoluut niet overgeslagen worden. Melbourne staat bekend als de ideale stad voor levensgenieters. In deze stad vind je het beste eten van Australië, de lekkerste koffie, geweldige winkels en interessante architectuur.

Het letterlijke hoogtepunt van Melbourne is de Eureka Tower waar je op driehonderd meter een adembenemend uitzicht over de stad hebt. Wil je de bezienswaardigheden liever van dichtbij zien, dan neem je de City Circle Tram langs het Parliament House, St. Paul's Cathedral en het Princess Theatre.

Steden Australië

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors