Kangaroo Island
8,1
8,0 Algemene ervaring
9,0 Locals
8,0 Interessant
9,0 Natuur
7,0 Stranden
8,0 Wildlife
8,0 Wandelingen en/of andere activiteiten

Kangaroo Island

door Willeke van Doorn

Koala's, kangoeroes, vogelbekdieren, mierenegels, blauwe pinguïns, wallaby's, zwarte kaketoes; Kangaroo Island is dé plek voor dierenliefhebbers. Kangaroo Island in South Australia is het op twee na grootste eiland van Australië en de natuurlijke leefomgeving van veel opmerkelijke diersoorten.

De ontdekker van het eiland, Matthew Flinders, doodde 31 kangoeroes om zichzelf en zijn manschappen van eten te voorzien. Als 'dank' voor dit hoppende vlees, noemde Flinders het eiland naar de kangoeroe. Op Kangaroo Island loop je door Flinders Chase National Park, duik je langs het koraalrif en ontmoet je de Australische diersoorten die op het eiland leven.

Blauwe pinguïns

Omdat Kangaroo Island tienduizend jaar geleden werd gescheiden van de rest van Australië, hebben veel inheemse dieren de kans gehad om zich te ontwikkelen. Zo heb je bij Kingscote en Penneshaw 's avonds de kans kleine blauwe pinguïns te spotten.

Andere opvallende dieren op Kangaroo Island zijn de Australische zeeleeuwen. Hiervan vind je een grote kolonie bij het Seal Bay Conservation Park. Hier leven maar liefst vijfhonderd zeeleeuwen die je als je op het strand staat heel dichtbij de kust ziet zwemmen.

Flinders Chase National Park

Een andere veel bezochte attractie van het eiland is het Flinders Chase National Park. Daar liggen de Remarkable Rocks. De naam zegt het al: deze rotsen zijn opzienbarend. Door de erosie van wind en zee hebben ze grillige vormen aangenomen.

Verder leven in dit park zeer veel verschillende dieren zoals wallaby's, zwarte kaketoes, zeearenden en Cape Barren ganzen. En schrik hier niet van een nieuwsgierige kangoeroe! Deze typische Australische dieren springen vrolijk om je heen terwijl je door het park loopt.

Wandelen Kangaroo Island

Met ruim veertig kilometer aan wandelpaden en de inheemse dieren die je overal tegekomt, is Kangaroo Island een paradijs voor de wandelliefhebber. Loop bijvoorbeeld over het witte strand van Vivonne Bay of over een van de vele wandelpaden in het achterland.

Huur ook een keer een mountainbike en maak prachtige fietstochten door de bergen of door het plaatsje American River waar het oudste huis van het eiland staat. Wanderers Rest is een goede aanrader voor je verblijf op Kangeroo Island. En wil je er zeker van zijn dat je alle geheimen van eiland ontdekt, huur dan een gids via Kangaroo Island Hire a Guide!

Duiken Kangaroo Island

Wil je niet wandelen, maar duiken tussen meer dan 250 soorten kleurrijke vissen, zeehonden en dolfijnen? Dan is Kangaroo Island jouw duikspot. Neem op het eiland deel aan een duiksafari en ontmoet de zeehonden en dolfijnen.

Wanneer je aan de noordkust van het eiland het water in duikt, kom je niet alleen maar schitterende koralen en vissen tegen, maar stuit je ook op oude scheepswrakken. Duikfanaten die gek zijn van scheepswrakken halen hun hart op aan de zuidkust, daar liggen er meer dan veertig.

Kangaroo Island Tours

Een korte roadtrip is ook een goede manier om het eiland te verkennen. Over het eiland kronkelt ruimt 1600 kilometer aan wegen waardoor je tijdens je autorit alle mooie plekken één voor één aandoet. Neem je eigen (huur)auto mee op de ferry of huur er een bij aankomst op het eiland.

Tussen de meeste dorpen op het eiland liggen verharde wegen. Wanneer je buiten de begaande paden gaat, zijn de wegen wat hobbeliger en rijd je naar afgelegen strandjes. Wil je niet zelf rijden? Ga dan mee met een georganiseerde tour met gids over het eiland.

Beste reistijd Kangaroo Island

Plan je bezoek aan Kangaroo Island in de zomer wanneer veel jonge dieren geboren worden. Of reis juist in de winter naar het eiland. Jonge kangoeroes, genaamd Joeys, beginnen dan uit de buidels van hun moeder te kruipen en op eigen kracht hun omgeving te verkennen. Tijdens de wintermaanden heb je ook de meeste kans om walvissen te spotten!

Wanneer je je reis ook plant, het weer is dankzij het milde klimaat op Kangaroo Island vrijwel altijd heel aangenaam. Echt koud of heel warm wordt het nooit. Wandel of fiets over het eiland en maak kennis met de blauwe pinguïns, wallaby's en de tientallen andere Australische diersoorten die het eiland rijk is!

Like deze pagina

Reizen Kangaroo Island

Reviews Kangaroo Island

Een uitstapje naar Kangaroo Island is zeker de moeite waard! (bezocht in maart 2010)

Review geschreven door Berk Bakay op 06 september 2016

Als je in de buurt van Adelaide bent moet je zeker even Kangaroo Island bezoeken. We hebben ontzettend genoten op dit bijzondere eiland. Je komt hier meer kangaroos tegen dan toeristen en dat vonden we wel fijn. Op het weer na vonden we eigenlijk alles leuk op Kangaroo Island: de ferry, de glooiende wegen, de kangoeroes, de koala's, de zeeleeuwen en natuurlijk de Remarkable Rocks.

Op onze kamer kregen we ook nog bezoek van een Huntsman. Een akelijk uitziende spin die door de locals als "vrienden" worden gezien!

8,1
8 Algemene ervaring
9 Locals
8 Interessant
9 Natuur
7 Stranden
8 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Kangaroo Island

  • Mooie natuur
  • Vriendelijke mensen
Ultieme tip: Sla Flinders Chase National Park niet over. De weg naar de Remarkable Rocks is fantastisch!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors