The Giant Loop: dé rondreis door Australië

The Giant Loop: dé rondreis door Australië

door Willeke van Doorn

Zes maanden dwars door Australië reizen, wie wil dat nu niet?! Ga voor de Giant Loop en cirkel rond het hele land. Reis van zuid naar noord en van oost naar west en sla geen bezienswaardigheid over tijdens deze uitgebreide rondreis door Australië.

Daar sta je dan: midden in Sydney, klaar voor een gigantisch avontuur Down Under. De Giant Loop neemt je mee langs de hele Australische kust plus de Outback. In een half jaar tijd bezoek je de allermooiste bezienswaardigheden. Van de Whitsunday Islands en het Great Barrier Reef tot de Uluru in de Outback en het bruisende Melbourne. Na een reis van bijna 17.000 kilometer keer je terug in Sydney.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Bezienswaardigheden langs the Giant Loop

Het Opera House en de Harbour Bridge heten je welkom in Australië. Hier begint je rondreis langs alle hoogtepunten van de oostkust. Oefen je surfskills in Byron Bay, knuffel met koala's in Brisbane en geniet van de Australische zomer aan de Gold Coast en de Sunshine Coast.

Met een zongebruinde huid stap je vervolgens op een ferry naar Fraser Island. Huur een jeep en scheur over het grootste zandeiland ter wereld. Iets verder naar het noorden zeil je langs de paradijselijke Whitsunday Islands. Het eerste deel van je rondreis sluit je vervolgens af tussen het koraalrif van het Great Barrier Reef bij Cairns.

Wanneer je met de auto of het openbaar vervoer reist, volgt nu een lange rit van bijna drieduizend kilometerf naar Darwin. Als je tijd wil besparen stap je op een binnenlandse vlucht. Tweeëneenhalf uur later sta je in Darwin in het Northern Territory. De meest noordelijke stad van Australië vormt de uitvalsbasis voor onder meer het Kakadu National Park.

Vanuit Darwin reis je met een huurauto of de trein zuidwaarts de Outback in. The Ghan rijdt 1.559 kilometer door de uitgestrekte rode vlaktes naar Alice Springs. Deze stad ligt in het hart van Australië en is de toegangspoort tot de Kings Canyon en de Uluru. Zet een tentje op vlakbij de gigantische rots en breng een nacht door onder de sterrenhemel in de Outback.

De volgende dagen wacht je een lange reis terug naar Darwin. Tijd om via de westkust verder te reizen naar het zuiden. In tegenstelling tot de drukbezochte oostkust, reis je nu door één van de meest dunbevolkte delen van Australië. Lange tijd zie je geen auto aan de horizon, terwijl kangoeroes vrolijk langs de weg huppelen. In Western Australia vind je 75 nationale parken, de mooiste stranden en Perth.

Inmiddels ben je alweer heel wat maanden Down Under en gewend geraakt aan het laid-back Australische leven. No worries, de Giant Loop is nog niet ten einde! Vanuit Perth maak je een epische roadtrip over de Eyre Highway door het vlakke landschap van Nullarbor Plain. Pas wel op voor de kangoeroes die voor je auto over de weg hoppen!

Via Adelaide, Melbourne, de Great Ocean Road en hoofdstad Canberra kom je uiteindelijk weer uit in Sydney. De cirkel is rond. Zes maanden, meer dan tienduizend kilometer en ontelbaar veel hoogtepunten later zit de Giant Loop erop. Drink een biertje op het terras naast het Opera House en kijk terug op een onvergetelijke rondreis door Australië.

Beste reistijd voor the Giant Loop

De Giant Loop doorkruist verschillende tijd- en klimaatzones. De zomer is het beste moment om je rondreis in het zuidoosten van Australië te starten. Tegen de tijd dat het najaar haar intrede doet, bereik je Cairns in het tropische noorden. Hier schijnt de zon vrijwel elke dag van het jaar.

Trek zes maanden uit voor de Giant Loop. Om grotere afstanden te overbruggen kun je zo nu en dan een binnenlandse vlucht nemen, maar dan nog blijft Australië een gigantisch land. Een rondreis van een half jaar geeft je de ruimte om op je eigen tempo het land rond te reizen en al haar belangrijkste hoogtepunten mee te pakken.

Routebeschrijving

Sydney is de grootste stad van het land en voor veel reizigers het startpunt van hun avontuur Down Under. Je kunt the Giant Loop ook in een andere grote stad met een internationaal vliegveld aftrappen, bijvoorbeeld in Melbourne of Brisbane. De drie grootste steden van Australië liggen allemaal in het oosten van het land.

Vanuit hier reis je via de oostkust omhoog richting Darwin waar je het Australische binnenland induikt richting Alice Springs. Via de west- en zuidkust van Australië cirkel je vervolgens weer terug naar Sydney.

Wil je met een reisorganisatie door Australië reizen? Bekijk de leukste rondreizen naar Australië!

Reizen Australie

Foto's & video's The Giant Loop: dé rondreis door Australië

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors