Stranden Sydney

Stranden Sydney

door Getaway Travel

Het is zomer, je bent in Sydney dus wat doe je dan? Je gaat natuurlijk naar het strand! Net zoals alle andere Aussies want het strandleven is hun tweede natuur. Deze stad heeft je dan ook veel te bieden wanneer je op zoek bent naar een relaxte strandsfeer met zon, wit zand, blauwe zee, bruinverbrande life guards, coole surfdudes and girls.

Extra fijn is dat je binnen mum van tijd van het drukke centrum op een van de zevenendertig stranden die Sydney telt kunt neerploffen. Ze zijn gemakkelijk met de bus bereikbaar en andere, iets verder gelegen stranden zijn prima met een van de ferry's bezoeken. Bovendien worden er in de zomer veel festivals en evenementen georganiseerd en kun je echt niet om de stranden van Sydney heen.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Bondi Beach en Manly Beach

Sydney's bekendste stranden zijn Bondi Beach en Manly Beach. In Bondi Beach vind je een mengelmoes van reizigers, surfers en locals. Het is een van de bekendste surfstranden van Australië, maar is ook uiterst geschikt om een dag in de zon te liggen en mensen te kijken. Vooral dit laatste is hier leuk want op Bondi Beach komen veel lui die erg hun best hebben gedaan om er goed uit te zien. Op wat voor manier dan ook. Achter het strand ligt een boulevard met winkeltjes, hotels, restaurants en bars.

Manly is een andere aanrader en is een dorpje op zich met een eigen vakantiesfeertje. Hier liggen zowel stranden aan de oceaan als aan de haven en vind je een paar van de beste hostels van de stad. Het tochtje met de ferry naar Manly is al de moeite waard want je vaart dwars door de schitterende Sydney Harbour. Andere goede stranden in het zuiden van Sydney zijn Tamarama, Bronte en Coogee.

In het zuiden ligt ook Cronulla. Dit is een van de beste surfstranden van de stad. Ben je op zoek naar een strand waar voornamelijk locals komen, ga dan naar Marouba ten zuiden van Coogee.

Geweldige stranden in het noorden zijn de Northern Beaches.

Stranden Sydney

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors