Northern Territory
9,1
9,0 Algemene ervaring
9,8 Beziens­waardigheden
9,3 Locals
10,0 Natuur
7,5 Interessant
8,5 Stranden

Northern Territory

door Getaway Travel

Northern Territory is de 'Outback State' van Australië. Met maar 200.000 inwoners op een oppervlakte dat 38 keer zo groot is als Nederland kun je deze staat met recht 'leeg' noemen. Je kunt hier uren reizen door de rode woestijnen zonder iemand tegen te komen. Het is dus wel verstandig om juist hier genoeg benzine, eten en drinken mee te nemen!

Uluru

In Northern Territory ligt een van de meest bekende symbolen van Australië: Uluru (voorheen Ayers Rock). Deze grote rode monoliet ligt midden in het dorre red centre en trekt niet voor niets veel toeristen. De kleurveranderingen door de zonsop- en ondergang zijn uitermate spectaculair. Evenals de nabijgelegen mysterieuze rotskoepels The Olga's, die absoluut een trip naar de droge woestijn waard zijn. Je geniet er 's nachts van een onovertroffen sterrenhemel!

Kakadu en Arnhem Land

Maar deze staat heeft nog veel meer te bieden dan de uitgestrekte rode Outback. Zo vind je in het noorden, in de Top End, het tropische groene Kakadu National Park. Dit is een geweldig natuurreservaat en een schatkamer van de Aboriginalcultuur en staat op de Werelderfgoedlijst. Ten oosten van dit park ligt Arnhem Land: het geboorteland van de Aboriginals die hier al 20.000 tot 50.000 jaar wonen. In Northern Territory hebben meer traditionele Aboriginalstammen de Europese invasie overleefd dan in andere staten en is een derde van de staat aan hen toegewezen. Je kunt daarom niet overal vrij reizen.

Darwin en Alice Springs

In Arnhem Land zijn er culturele centra die je een kijkje bieden in deze oeroude cultuur. De hoofdstad Darwin en Alice Springs zijn ongedwongen en relaxte stadjes waar je prima toegang hebt tot de diverse nationale parken in de buurt. Al met al is een bezoek aan Northern Territory een absolute must wanneer je wilt genieten van fantastisch natuurschoon en het echte Australische Outbackgevoel wilt beleven!

Like deze pagina

Reizen Northern Territory

Meer Northern Territory

Reviews Northern Territory

Geweldig (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Brenda Van beek op 27 juni 2017

Prachtig, groot, adembenemend, warm, woestijn, middel of nowhere, prachtig, geniet alle tijd die je er bent het is het zeker waard! Ik heb er zeker van genoten wat een prachtige ervaring. Leven zonder telefoon lekker Primief nog meer genieten zonder afgeleid re zijn

Ultieme tip: Kings cannyon
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Love australia (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Brenda Van beek op 27 juni 2017

Ik heb genoten van de lange wegen en de mooie woestijn. Dagen rijden en niks zien was voor mij een nieuwe ervaring en dan ineens uit het niets de mega grote rots uluru. Een ervaring om nooit te vergeten !

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden
Ultieme tip: Ga naar uluru airce rock
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kata tjuta (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Alycia Klerkx op 25 juni 2017

Uluru en Kata Tjuta zijn zeker de moeite waard, zoals op de foto te zien is. Het is dessert en gebergte in een. De echte beauty zie je pas als je er omheen loopt en alle verhalen hoort over de aboriginals. Prachtig. De stad Alice Springs wat verder dichtbij is is niet de moeite waard om te bezoeken of te verblijven. Camperen is veel beter buiten de stad.

Pluspunten Northern Territory

 • Natuur
Ultieme tip: Uluru en Kata tjuta hikes, doen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Om elke hoek een mooi avontuur (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Joyce Knol op 12 mei 2017

Ik heb ruim negen maanden rond mogen reizen door Australië en Nieuw-Zeeland en heb allerlei mooie dingen mogen zien en meemaken. Maar als ik terugdenk aan mijn avontuur naar de Northern Territory dan moet ik zeggen dat die plek het meest fotogeniek is van allemaal. De zonsondergangen waren magisch. Zo vurig rood en intens dat zelfs een amateurfotograaf schitterende magazine-waardige foto's kan maken. De watervallen en wilde dieren maken de ervaring af. Je kan zwemmen in natuurlijke plassen en allerlei mooie omgevingen ontdekken.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Northern Territory

 • natuur
 • altijd mooi weer
 • wildlife

Minpunten Northern Territory

 • alles wil je opeten:P
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uniek (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Ester Valentijn-Stumpé op 07 mei 2017

Het Northern Territory is een unieke plek, die voor mij echt Australië vertegenwoordigt. De natuur is o.a. Kakadu en Litchfield National Park, de dieren, de uitgestrekte kale vlaktes met dode bomen (prachtig!), de extreme hitte... Ik kan er geen genoeg van krijgen, zou wel elk jaar terug willen.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
6 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Northern Territory

 • Vriendelijke mensen
 • relatief rustig
 • uniek landschap

Minpunten Northern Territory

 • de hitte
Ultieme tip: Litchfield National Park. Echt niet overslaan als je daar bent. Zo mooi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kakadu National Park (bezocht in augustus 2012)

Review geschreven door Ger Bouwhuis op 11 december 2016

Op onze reis door Australië hebben we het Kakadu Pational Park bezocht en genoten van de cultuur en van de echte bevolking, de Aboriginals, die heel gastvrij zijn.
Een echte aanrader: om het land te ontdekken moet je echt een paar dagen daar blijven om te leren hoe ze daar hebben geleefd.

Pluspunten Northern Territory

 • de rust

Minpunten Northern Territory

 • wij hebben er geen gevonden
Ultieme tip: Jabiru is de laatste plaats voordat je Arnhemland in kan. Helaas hebben wij dit niet kunnen doen daar er een feestdag was en je niet zonder gids daarheen kan gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Zesdaagse trip van Alice Springs naar Darwin en Kakadu met vele prachtige plekken (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Henk Jacobs op 09 december 2016

Vele prachtige plekken in deze zesdaagse trip, zoals Devils Marbles, Katherine Gorge, Litchfield National Park en natuurlijk Kakadu National Park. Vooral Kakadu NP met Mary River, Urbir en Jim Jim en Twin Falls. Schitterende natuur met vele verschillende vogels, crocs en Aboriginalkunst. Een aanrader om in korte tijd een prachtig avontuur te beleven. Voor deze trip had ik al enkele dagen Uluru, Katja Tuta en Kings Canyon bezocht, ook een absolute aanrader.

Ultieme tip: Slapen in een swag bij Uluru onder de sterrenhemel.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

We zijn 10 dagen in Northern Territory geweest, op doorreis naar Perth. (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door Leen Kornet op 27 juni 2016

Omdat het het natte seizoen was waren er prachtige watervallen. Wel regelmatig een bui maar binnen een half uur gewoon weer 28 graden. Vooral de parken in de omgeving van Darwin zijn grandioos. We zijn in Kakadu geweest en hebben een rondvlucht gemaakt boven oa de JimJim waterval. Ook de Katharine Gorges is spectaculair (Busreis vanuit Darwin). In de wetlands hebben we op de West Alligator River een boottocht gemaakt en krokodillen gevoerd. En in het Litchfield National Park diverse grote watervallen bekeken. De bevolking is er vriendelijk en de hotels zijn prima. Echt een aanrader, het was voor ons veel te kort.

8,7
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
8 Interessant
9 Stranden
Ultieme tip: Zeker een bezoek brengen aan het krokodil onderzoek station. Honderden krokodillen van 50 cm tot 6 meter lang.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors