Central Business District

Central Business District

door Getaway Travel

Het Central Business District (CBD) is het zakelijke en commerciële hart van Sydney én Australië. Het is gelegen tussen Circular Quay in het noorden tot Central Station in het zuiden. Hier kom je naast torenhoge kantoren ook veel winkels en uitgaansgelegenheden tegen. Overdag zie je er veel kantoorpersoneel en winkelend publiek en kunnen de smalle straten zeer druk zijn.

Uitgaansleven

's Avonds is het er rustiger maar omdat er de laatste jaren steeds meer mensen in het centrum zijn gaan wonen ontstaat er een steeds uitbundiger uitgaansleven. Er verschijnen steeds meer trendy cafés, restaurants en clubs en ook zijn theaters in opkomst. Vooral op Pitt, George en Park Street ontstaat er een goede uitgaansscene.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 75 reizen naar Sydney

Historische gebouwen

In het CBD zijn ook imposante historische gebouwen gevestigd zoals het stadhuis van Sydney, het Queen Victoria Building en de General Post Office uit 1887, die zeker een bezoekje waard zijn. Allemaal liggen ze in de buurt van Martin Place. Rond het middaguur is het hier een drukte van belang wanneer het bedrijfsleven buiten van zijn lunch geniet. Ook kun je dan gratis naar voorstellingen in het amfitheater bij Castlereagh Street.

Het Central Business District is het centrum van Sydney en vanaf Circular Quay loop je er zo in.

Reizen Sydney

Foto's & video's Central Business District

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors