Alice Springs

Alice Springs

door Getaway Travel

Bijna in het geografische midden van Australië, in the middle of nowhere, vind je Alice Springs, ook wel Alice genoemd. Er wonen slechts 30.000 mensen maar de stad trekt door de gunstige ligging ten opzichte van populaire bestemmingen jaarlijks maar liefst 400.000 toeristen.

De tweede stad van Northern Territory is voor veel reizigers de toegangspoort naar de vele attracties van de red centre van Australië, zoals Kings Canyon en Uluru (voorheen Ayers Rock). Alice Springs wordt daarom ook wel de hoofdstad van de Outback genoemd.

Kleine waterbron

Alice Springs heeft zijn bestaan te danken aan de Overland Telegraph die rond 1870 Australië met de rest van de wereld verbond. Dankzij een kleine waterbron in de buurt van de stad werd dit gebied een belangrijk tussenstation van de telegraaflijn. De bron werd vernoemd naar Alice Todd, de vrouw van de bouwopzichter.

Alice Springs stelde in zijn beginjaren nog niet veel voor. Het begon pas te groeien toen in 1929 een spoorlijn werd aangelegd en er in de jaren veertig een verharde toegangsweg langskwam. Toen het in 1933 officieel Alice Springs werd genoemd telde het slechts vijfhonderd inwoners. Sinds de jaren zeventig kwam het toerisme sterk op, mede door de 'ontdekking' van de mysterieuze rode monoliet, de Uluru, ten zuidwesten van de stad.

Compact centrum

Tegenwoordig is Alice Springs nog steeds geen grote stad met slechts 30.000 inwoners, maar wordt door veel toeristen bezocht en daarmee is erg bekend. Het heeft ene opvallend modern en plezierig karakter met goede winkels en restaurants. De bezienswaardigheden liggen verspreid, maar Alice Springs is zo klein dat alles prima te voet is te verkennen. Het compacte centrum bestaat slechts uit vijf straten!

Omdat Alice Springs erg afhankelijk is van het toerisme zijn de voorzieningen voor hen erg goed, met prima infrastructuur en accommodatie. Voor zo'n kleine stad zijn er verschillende leuke mogelijkheden om je eten te nuttigen. Wat dacht je van een diner in een oude trein of een champagneontbijt in een luchtballon? Of je gaat gewoon naar een pub of café voor een prima maaltijd.

Like deze pagina

Reizen Alice Springs

Meer Alice Springs

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors