Alice Springs
6,9
7,7 Algemene ervaring
7,0 Beziens­waardigheden
6,7 Locals
7,0 Restaurants
6,0 Veiligheid
- Stranden

Alice Springs

door Getaway Travel

Bijna in het geografische midden van Australië, in the middle of nowhere, vind je Alice Springs, ook wel Alice genoemd. Er wonen slechts 30.000 mensen maar de stad trekt door de gunstige ligging ten opzichte van populaire bestemmingen jaarlijks maar liefst 400.000 toeristen.

De tweede stad van Northern Territory is voor veel reizigers de toegangspoort naar de vele attracties van de red centre van Australië, zoals Kings Canyon en Uluru (voorheen Ayers Rock). Alice Springs wordt daarom ook wel de hoofdstad van de Outback genoemd.

Kleine waterbron

Alice Springs heeft zijn bestaan te danken aan de Overland Telegraph die rond 1870 Australië met de rest van de wereld verbond. Dankzij een kleine waterbron in de buurt van de stad werd dit gebied een belangrijk tussenstation van de telegraaflijn. De bron werd vernoemd naar Alice Todd, de vrouw van de bouwopzichter.

Alice Springs stelde in zijn beginjaren nog niet veel voor. Het begon pas te groeien toen in 1929 een spoorlijn werd aangelegd en er in de jaren veertig een verharde toegangsweg langskwam. Toen het in 1933 officieel Alice Springs werd genoemd telde het slechts vijfhonderd inwoners. Sinds de jaren zeventig kwam het toerisme sterk op, mede door de 'ontdekking' van de mysterieuze rode monoliet, de Uluru, ten zuidwesten van de stad.

Compact centrum

Tegenwoordig is Alice Springs nog steeds geen grote stad met slechts 30.000 inwoners, maar wordt door veel toeristen bezocht en daarmee is erg bekend. Het heeft ene opvallend modern en plezierig karakter met goede winkels en restaurants. De bezienswaardigheden liggen verspreid, maar Alice Springs is zo klein dat alles prima te voet is te verkennen. Het compacte centrum bestaat slechts uit vijf straten!

Omdat Alice Springs erg afhankelijk is van het toerisme zijn de voorzieningen voor hen erg goed, met prima infrastructuur en accommodatie. Voor zo'n kleine stad zijn er verschillende leuke mogelijkheden om je eten te nuttigen. Wat dacht je van een diner in een oude trein of een champagneontbijt in een luchtballon? Of je gaat gewoon naar een pub of café voor een prima maaltijd.

Like deze pagina

Reizen Alice Springs

Meer Alice Springs

Reviews Alice Springs

3 dagen out back (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Mariska Heijnsdijk op 19 november 2017

3 dagen met een gids en een kleine groep rond getrokken in Alice spring. Alle prachtige hoogtepunten gezien in deze bijzondere omgeving, de mooiste uitzichten, de locals en onder de prachtige sterren hemel geslapen. Zo bijzonder en zeker een aanrader.

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
nvt Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: De wandeling rondom de Uluru en een nacht onder de sterrenhemel slapen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ultieme Outback ervaring (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Amber de Block op 12 november 2017

Om het echte Australische leven te ontdekken, ben ik vrijwilligerswerk gaan doen op een cattle station 2 uur van Alice Springs vandaan. Dit was de meest bijzondere plek waar ik ooit ben geweest.
Juist omdat er niets is, maakt dit deel van Australië zo ontzettend indrukwekkend. Oranje zand, de stilte, de hitte en de ontzettend lange afstanden. Slapen onder de prachtige sterrenhemel en overdag met een beetje geluk zelfs kamelen spotten. Luckiest person on the planet.

6,4
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
7 Locals
6 Restaurants
5 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Alice Springs

  • aardige bewoners
  • was mogelijkheden
  • centraal punt in de outback

Minpunten Alice Springs

  • criminaliteit
Ultieme tip: Kijk op internet of er op dat moment een rodeowedstrijd ergens in de buurt is, zeker de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Woestijnplaats met veel locals (bezocht in oktober 2007)

Review geschreven door T Reijns op 31 mei 2017

Het is een grote stad die ineens opdoemt als je op de 87 vanuit het noorden komt aanrijden. Het kan er erg warm zijn en zijn veel locals, maar je kan hier prima een aantal dagen verblijven om vervolgens je tocht door te zetten naar bijvoorbeeld Uluru, Darwin of een andere mooie bestemming.

6,8
7 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
6 Locals
8 Restaurants
6 Veiligheid
nvt Stranden
Ultieme tip: Neem de tijd en maak bijvoorbeeld een leuke uitstap Uluru.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Heading Bush Tour (bezocht in februari 2011)

Review geschreven door Yolanda Mak op 24 mei 2017

Leuk stadje in mooie omgeving. Een tour doen is zeker aan te raden omdat er zeer mooie parken en de Uluru in de omgeving is. Ook de Olga's en Kings canyon is zeer aan te raden. Het stadje zelf is gemoedelijk en er zijn veel hostels voor backpackers.

Ultieme tip: Kijk zeker rond in de omgeving! Zeer mooie National Parken.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors