Macquarie Street

Macquarie Street

door Getaway Travel

Macquarie Street is misschien wel de mooiste straat van Sydney met prachtige gebouwen aan de ene kant en uitzicht op het groene The Domain aan de andere kant. Een wandeling door deze straat in het centrum van de stad is dan ook een absolute aanrader als je houdt van bouwkundig erfgoed.

Rum Hospital en the Parliament

Op Macquarie Street vind je een van de oudste gebouwen van Australië: het Sydney Hospital. Dit voormalige ziekenhuis wordt ook wel "Rum Hospital" genoemd omdat de bouwvakkers indertijd werden uitbetaald met licenties om rum te importeren.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 75 reizen naar Sydney

In de noordvleugel is tegenwoordig het Parliament House gevestigd. Daar kun je op aanvraag meeluisteren met besprekingen van het parlement. In de zuidvleugel zit de Royal Mint, oftewel de Munt van Sydney. In eerste instantie fungeerde dit gebouw als museum over de goudkoorts in Australië. Tegenwoordig is er het hoofdkwartier van de New South Wales Historic Houses Trust gevestigd.

Tasmans Australië

De State Library of New South Wales is niet te missen op Macquarie Street. In deze bibliotheek vind je een historische collectie van boeken, schilderijen en documenten van de westerse kolonisatie van Australië. Hier bevindt zich ook de originele kaart van Australië van de Nederlandse kolonist Abel Tasman uit 1640. Een mozaïek op de vloer van de foyer is een kopie van deze curieuze kaart van Tasman waarop de oostkust van Australië niet is te zien en volgens deze kolonist en het noorden aan Nieuw-Guinea grenst.

Hyde Park

Andere interessante gebouwen op Macquarie Street zijn de Hyde Park Barracks. Vanaf 1819 werden in deze, volgens gouverneur Macquarie 'ruime' en 'luchtige' barakken, gevangenen gehuisvest. Nu is het een museum en een indrukwekkende plek om een goed beeld te krijgen hoe het leven tijdens de eerste jaren van de nieuwe kolonie er uitzag. Je kunt er zelfs even uitrusten in hangmatten die door de gevangenen als slaapplaats werden gebruikt.

Macquarie Street ligt in het centrum van Sydney, het Central Business District. De straat ligt bijna in het verlengde van het bus- en treinstation en veerdienstknooppunt Circular Quay en is dus vanuit daar lopend goed te bereiken.

Reizen Sydney

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors