Newtown

Newtown

door Getaway Travel

Newtown is een van Sydney's meest levendige wijken en zeer in trek bij studenten, yuppen en kunstenaars. De wijk staat ook bekend om de gay cultuur, met name door populaire bars voor homo's en lesbiennes als Newton Hotel en Imperial Hotel.

King Street

King Street, ook wel "The Strip" genoemd, is maar liefst twee kilometer lang en gevuld met de meest uiteenlopende winkels, cafés en restaurants. Wanneer je op zoek bent naar retrospullen, een hip kapsel of designer kleding ben je hier op de goede plek. Newtown staat bekend om zijn levendige muziek en uitgaanscultuur. In King Street huisvesten vele beroemde bars en cafés die vrijwel dagelijks live muziek brengen. Ga bijvoorbeeld eens langs bij het beroemde en legendarische The Sandringham of het nieuwere podium The Vanguard.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 75 reizen naar Sydney

Festivals

Newtown biedt het hele jaar door onderdak aan veel verschillende festivals. The Newtown Festival is een lokaal festival met vrij toegankelijke live muziek, evenementen, workshops en kraampjes. Feastability is een food and wine festival dat jaarlijks in september plaatsvindt en lokale boeren en telers een podium biedt om hun producten aan het grote publiek te verkopen. Under the Blue Moon is een alternatief festival met live muziek, discussies en straat artiesten en The Sydney Fringe Festival is een drie weken durend kunstfestival met locaties in Newtown, Enmore en Marrickville.

Newtown ligt ten zuidwesten van het centrum van Sydney en is het makkelijkste te bereiken per trein. Je kunt dan uitstappen op Newtown Station. Je kunt ook de bus nemen vanaf Circular Quay.

Reizen Sydney

Meer Newtown

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors