Broken Hill

Broken Hill

door Getaway Travel

Een bezoek aan de Outback van New South Wales is zeker de moeite waard! Het zonverbrande land is een totaal andere wereld dan de trendy sfeer die in Sydney hangt.

In het zilvermijnstadje Broken Hill hangt nog de traditionele Outbacksfeer. Brede zanderige straten met koloniale gebouwen en houten pubs met op de achtergrond de felrode aarde, helderblauwe lucht en de eindeloze horizon. Broken Hill heeft veel kunstenaars geïnspireerd die op zoek zijn naar het authentieke Outbackgevoel. Het barst hier ook van de galeries met werk van woestijnkunstenaars en is er veel openbare kunst te zien.

ZELF NAAR Broken Hill?

Bekijk alle 1 reizen naar Broken Hill

Mijnwerkers

Wanneer je een stoere kerel de hand schudt zul je aan zijn stevige handgreep merken dat hij waarschijnlijk zijn leven lang in de mijnen heeft gewerkt. Wat je dan ook zeker niet mag missen is een tour door de mijnen waar Broken Hill zijn rijkdom aan heeft verdiend. Een oud-mijnwerker neemt je mee door onderaardse tunnels en gangen en laat zien hoe hij ooit te werk is gegaan.

Flying doctors

Misschien is Broken Hill wel het bekendste van de immens populaire televisieserie The Flying Doctors. Hier bevindt zich namelijk de basis van de Royal Flying Doctor Service en de School of the Air die je allebei kunt bezoeken. Broken Hill heeft ook al verschillende keren decor gestaan voor films als Mad Max, Priscilla Queen of the Desert en Mission Impossible 2.

Opvallend is de Afghan Mosque die hier vlak aan het centrum staat. Vroeger kwamen hier veel Afghaanse en Indiase kamelendrijvers om uit te rusten en te bidden.

Reizen Broken Hill

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors