Port Stephens
8,0
8,0 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
6,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
10,0 Stranden

Port Stephens

door Getaway Travel

De dolfijnenhoofdstad van Australië is Port Stephens. Dit gebied ligt op nog geen drie uur rijden van Sydney aan de ruige kustlijn van de Stille Oceaan. Er leeft een permanente dolfijnenkolonie en daarnaast ligt deze natuurlijke haven ook aan een belangrijke migratieroute voor walvissen.

Walvissen en dolfijnen spotten

Elk jaar van juni tot september zwemmen er per dag gemiddeld honderd walvissen langs de kust. Er zijn dan ook een aantal tour operators, zoals Imagine Cruises en Moonshadow Cruises die boottochten aanbieden voor walvis- en dolfijnentochten. Waardoor je de bijzondere dieren van heel dichtbij kunt bekijken in hun natuurlijke omgeving.

ZELF NAAR Port Stephens?

Bekijk alle 4 reizen naar Port Stephens

Port Stephens omvat veel verschillende kleinere plaatsjes zoals Nelson Bay, Anna Bay, Boat Harbour, One Mile Beach en Soldiers Point. Het toeristische centrum is Nelson Bay van waar ook de meeste cruises vertrekken.

Haaien en roggen voeren

Wil je je verder verdiepen in het onderwaterleven? Op vijftien minuten van Nelson Bay ligt het Shark and Ray Centre. In dit aquarium kun je veertien verschillende soorten roggen en haaien met de hand voeren. De grootste aanwezige pijlstaartrog is de driehonderd kilogram wegende Rasputia. In ruil voor wat verse vis komt ze even bij je op schoot zitten. Dit allemaal zonder nat te worden, want het centrum heeft waterdichte pakken te leen voor bezoekers die het water in willen met de haaien en roggen.

Sandboarden

Net buiten Port Stephens waan je je in een echte woestijn. Daar liggen zandduinen die zich uitstrekken over een lengte van 32 kilometer. Ze beslaan het gebied tussen de plaatsjes Newcastle en Anna Bay. Vanzelfsprekend kun je daar leuke dingen doen, zoals sandboarden. Er zijn verschillende touroperators die je meenemen naar de duinen. Zij verzorgen de speciale sandboards en geven je alle tijd om deze sport onder de knie te krijgen. Kijk op de website van Port Stephens 4WD Tours voor meer informatie en tarieven over het sandboarden.

Duurzame boomhut

Voor een milieuvriendelijke slaapplek in Port Stephens kun je een overnachten in een van de boomhutten van Wanderers Retreat in Boat Harbour. Naast hutten hebben ze ook een aantal cottages. Het is een eco-vriendelijke oase: de cottages en boomhutten zijn allemaal van binnen en van buiten duurzaam ontworpen.

Prijzen variëren tussen 195 en 285 Australische dollar per nacht, afhankelijk van het seizoen. Daar zit soms een koalabezoek bij inbegrepen. De dieren leven in het nabijgelegen Tomaree National Park en komen regelmatig op bezoek.

Praktische info

Port Stephens ligt veertig kilometer ten noorden van Newcastle. Als je zelf gaat rijden, volg je Nelson Bay Road naar Stockton Island en vanaf hier rijd je verder naar het noorden tot Anna Bay. Port Stephens Coaches heeft een dagelijkse busservice tussen Sydney, Anna Bay en Nelson Bay. Kijk op hun website voor de vertrektijden.

Reizen Port Stephens

Reviews Port Stephens

The most amazing view ever (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Breg Brillenburg op 10 november 2017

We waren daar rond oud & nieuw. En dan is het daar hoogzomer, dus het was bloedheet! Maar dat uitzicht, het was net alsof we in Hawaii waren ofzo. Alleen moet je wel uitkijken voor de sting rays, die zijn namelijk geen pretje daar.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
6 Restaurants
8 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Port Stephens

  • Prachtig
  • Lekker warm
  • Veel verschillende landschappen

Minpunten Port Stephens

  • Sting rays
  • Haaien
  • Het kan te warm zijn
Ultieme tip: Shark bay bezoeken is zeer zeker een hoogtepunt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors