Surfen New South Wales

Surfen New South Wales

door Getaway Travel

New South Wales is de dichtstbevolkte staat van Australië. De meeste stranden zijn dus drukker dan in Queensland. Laat je hierdoor echter niet afschrikken! Naast drukte vind je hier namelijk tevens de grootste variëteit aan golven van heel Australië. En er zijn nog genoeg rustige plekjes te vinden.

Byron Bay

Duranbah is een populaire plek omdat hier vrijwel altijd golfslag is. Cabarita, vijftig kilometer zuidelijker, ligt in een kleine baai waardoor de golven wordt versterkt. Dit is één van de rustigste stranden in New South Wales. Nog verder naar het zuiden ligt het legendarische Byron Bay. Dit mooie hippiestadje uit de jaren zestig omvat drie baaien. Het trekt naast surfers ook veel backpackers aan vanwege de relaxte sfeer. De golven zijn niet altijd even betrouwbaar. Maar als ze breken, rollen ze lang uit. En zwemmen doe je er niet alleen. Het stikt er van de dolfijnen!

ZELF NAAR New South Wales?

Bekijk alle 74 reizen naar New South Wales

Witte haaien

Ten zuiden van Byron Bay kunnen diehards hun lol op bij een gevaarlijke, maar absoluut spectaculaire point break: Broken Head. Het donkerblauwe water van de oceaan is hier diep. En daardoor ben je ook hier niet alleen. Maar waar het leuk is tussen de dolfijnen door te surfen, lenen de witte haaien die hier rondzwemmen zich daar een stuk minder voor!

Bondi Beach

En dan is er natuurlijk nog Sydney. De stranden rondom de grootste stad van Australië zijn het domein van de Sydneysiders. Langs de kust van Sydney zijn golven in overvloed. Het verbaast dus niet dat de stad de thuishaven is van veel wereldkampioenen.

Het meest populaire strand van Sydney en omgeving is Bondi Beach. Wanneer je met imposante loops en andere surfmoves indruk wilt maken op het publiek dat op dit populaire strand ligt te zonnen, moet je hierheen. Een deel van de legendarische surffilm Point Break (inderdaad, naar het type golf) is hier opgenomen! Op zoek naar een leuk hotel in Bondi? Ga naar The Swiss Grand; vlakbij de stad en pal aan het strand!

Veertig surfstranden

Ten noorden van Sydney liggen ruim veertig surfstranden. De meest populaire stranden liggen bij Manly, Dee Why, Narrabeen en Avalon. Newport Beach is een ideaal strand, omdat hier een vrijwel constante golfslag is. Bij Palm Beach vind je de ideale beachbreak bij Kiddies Corner. Maar zoals de naam al aangeeft, is het niet de plek voor verwende pro's. Beginners die op zoek zijn naar een surfkamp in de buurt van Sydney kunnen terecht bij Surf Camp Australia.

Verder naar het zuiden vind je bij Blackrock in een Aboriginalreservaat de Aussie Pipe: de Australische versie van de wereldberoemde Pipeline op Hawaï. Dit is echter geen plek waar je met weinig ervaring kunt gaan surfen.

Reizen New South Wales

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors