Melbourne overtreft Sydney

Melbourne overtreft Sydney

door Samara Mey

8 april 2016

Sydney mag dan wel de topbestemming zijn voor internationale toeristen, Melbourne heeft de overhand in zowel het aantrekken als behouden van de plaatselijke bevolking.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

Volgens de krant Sydney Morning Herald laat het onderzoek van het bureau van statistiek zien, dat als Melbourne zo door gaat, zij binnen veertig jaar de grootste stad van Australië wordt.

Acht miljoen inwoners

Momenteel is Melbourne de thuisbasis van 4,4 miljoen inwoners. Voorspeld is dat dit aantal tot aan 2056 zal groeien naar zo'n acht miljoen. Hiermee overstijgt de stad haar concurrent, Sydney, die momenteel ruim 4,7 miljoen inwoners kent.

Internationale bezoekers

Voor wat betreft het aantal toeristen en andere internationale bezoekers trok Sydney van februari 2015 tot februari 2016 ruim 7,5 miljoen bezoekers. Met ruim 2,3 miljoen internationale bezoekers in 2015 scoort Melbourne weer beduidend lager.

Victoria snelst groeiende staat

De staten Queensland en Victoria zijn de enigen die de nationale bevolking weten te winnen van de rest van Australië. In termen van interne migranten ontving NSW bijna 88.000 nieuwe bewoners, maar verloor er meer dan 93.000.

Met een verlies van maar 62.400 en een stijging van 73.500 interne migranten, mag Victoria zich de snelst groeiende staat van Australië noemen.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors