5 must-do’s met kinderen in Australië

5 must-do’s met kinderen in Australië

door Maurice Kosterink

Australië is misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt als je denkt aan een familiereis. De Outback met haar giftige slangen klinkt niet héél kindvriendelijk. Ook droomt niet elk kind van een vakantie in een drukke stad, zoals Sydney. Misschien de kinderen maar achterlaten bij opa en oma? 

NEE! Laat je kinderen vooral niet achter. Australië is bezaaid met kindvriendelijke plekken en activiteiten. Het is dé bestemming voor een familiereis. Met onze vijf must-do’s met kinderen heeft elk familielid straks de reis van zijn leven. Ontdek ze alle vijf! 

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

5. Laat de kids kennismaken met het dierenrijk in Australia Zoo

Zeker kleine kinderen nemen je een zware tocht door de Outback op zoek naar koala’s en kangoeroes niet in dank af. Australia Zoo bij Brisbane is een goed alternatief om de Australische dieren aan je kleine kids te laten zien. De dierentuin investeert in verschillende fokprogramma’s om bedreigde diersoorten te behouden, zoals de koala. Naast koala’s kom je ook wallaby’s, kaketoes, zoutwaterkrokodillen én kangoeroes tegen. 

De dierentuin is beroemd geworden door de Crocodile Hunter: Steve Irwin. Naast schitteren in zijn televisieprogramma over krokodillen, runde hij deze dierentuin. Na zijn overlijden in 2006 nam zijn vrouw zijn taken over. Wie weet kom je haar tegen tijdens je bezoek!

4. Ontdek een ondergrondse wereld in de Ngilgi Cave

De Ngilgi Cave ligt bij het plaatsje Yallingup, zo’n 250 kilometer van Perth. De eerste Europeaan die deze grot ontdekte was Edward Dawson. Hij kwam er terecht toen hij zocht naar zijn paard, in 1899. Maar de Warandi’s, de aboriginals uit dit gebied, kennen de grot al veel langer.

De Warandi’s geloven dat de goede geest Ngilgi hier de slechte geest Wolgine versloeg. Tijdens je bezoek aan deze grot vertelt de gids je meer over dit verhaal. De grot is een leuke plek om de kinderen in aanraking te laten komen met de mythologie van de aboriginals. 

3. Laat de kinderen los in het National Arboretum 

De National Arboretum in Canberra is een groot park van bijna 250 hectare. Het park is aangelegd na de bosbranden van 2001 en 2003. Nu beschikt het arboretum over 94 bossen met zeldzame bomen uit Australië en andere plekken van de wereld. Een walhalla voor de natuurliefhebber. 

Verder is dit de plek om bij je kinderen de riem af te doen. In de grote speeltuin klauteren de kinderen erop los, terwijl jij aan een lekker bakje koffie zit. Aan het einde van de dag kan je met het hele gezin barbecueën met een uitzicht over het Himalaya Cedar Forest. En voor die barbecues betaal je hélémaal niets. 

2. Questacon is voor jonge én oude wetenschappers

Questacon in Canberra is een wetenschappelijk museum speciaal voor kinderen. En dé perfecte plek om even aan de warme Australische zomers te ontsnappen. Kinderen tot vier jaar mogen helemaal gratis naar binnen! 

Het museum is héél interactief. Er zijn veel natuurkundige dingen te ontdekken in het museum. Zo leren kinderen alles over aardbevingen én ervaren ze er zelf een. Spannend! Ook komen ze er oog-in-oog te staan met de maan die op schaal is nagemaakt. Maar het allerleukste in het museum zijn de afwisselende shows in het theater. Hier verbaast het museum je met allerlei natuurkundige demonstraties. Ook leuk voor volwassenen! 

1. Maak een familiefoto bij de Eureka Skydeck 88

Wil je met de hele familie een unieke foto maken? Bezoek dan het Eureka Skydeck 88 bovenin de Eureka Tower van Melbourne. Vanaf de 88ste etage heb je het hoogste uitzicht van het zuidelijk halfrond. Melbourne ligt letterlijk aan je voeten! 

Als je het observatiedek bezoekt, ervaar dan ook ‘the edge’. Dat is een glazen kubus die drie meter over de rand van het gebouw uitsteekt. Stap in de kubus en laat je langzaam het gebouw uit schuiven. Wanneer de kubus is uitgeschoven, dan hoor je het akelige geluid van brekend glas. Daarna zie je precies wat er onder je voeten gebeurt. Héél eng, maar héél uniek om mee te maken. 

Sta je nu ook te popelen om Australië met het hele gezin te ervaren? Bekijk dan hier ons reisaanbod en ga Down Under.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors