Magnetic Island
-
- Algemene ervaring
- Locals
- Interessant
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Wandelingen en/of andere activiteiten

Magnetic Island

door Willeke van Doorn

In een 'moke', een kleine felgekleurde auto met open dak, scheur je over Magnetic Island. De zon brandt op je schouders terwijl je door het nationale park rijdt, langs beschutte baaien en over witte stranden. Met je voeten in het zand dans je tot ver na zonsondergang bij de Full Moon Party.

Magnetic Island ligt zo'n twaalf kilometer voor de kust van Queensland en is officieel een buitenwijk van Townsville. Magnetic Island is klein; in een halve dag steek je het eiland over. Het is het zonnigste eiland aan de noordkust met driehonderd zonnige dagen per jaar. Het eiland telt vier dorpen aan de oostkust waar in totaal zo'n 2500 mensen permanent wonen. Accommodatie en vervoer zijn over het algemeen goedkoper dan op andere eilanden in Australië.

Magnetic Island National Park

Magnetic Island is eigenlijk één groot nationaal park. Het Magnetic Island National Park bestrijkt ongeveer tweederde van het eiland. Je wandelt in het park door groene bossen, over gladde rotsen en langs witte stranden en beschutte baaien.

Grote kans dat je in het Magnetic Island National Park koala's tegenkomt! De Forts Walk biedt de beste kans om deze schattige grijze dieren te spotten. Dit wandelpad van anderhalve kilometer loopt heuvelop richting de forten uit de Tweede Wereldoorlog die Townsville moesten beschermen tegen een mogelijke Japanse aanval.

Mocht je geen geluk hebben met de koala's op de Forts Walk, ga dan naar Bungalow Bay Koala Village. Sluit aan bij een tour langs verschillende dieren en ga op de foto met een koala.

Dorpen Magnetic Island

Naast het nationale park liggen er vier dorpjes op het eiland. Het rustige plaatsje Picnic Bay ligt op het zuidelijkste puntje van Magnetic Island. Heel veel is er in dit dorp niet te doen, maar het ligt aan een prachtig strand met uitzicht op Townsville. Op dit stukje van het vrijwel altijd zonnige eiland relax en zwem je in het heldere water.

Iets noordelijker ligt Nelly Bay. De moderne jachthaven brengt veel leven in dit deel van Magnetic Island. Wanneer je vanuit Townsville de ferry neemt naar Magnetic Island kom je aan in Nelly Bay. Een winkelcentrum met een supermarkt en restaurants ligt in het centrum van het stadje.

Het plaatsje Arcadia grenst aan een heerlijk strand tussen rotsen en keien met prachtig helder water om in te duiken. Het koraalrif wat dicht tegen de kust aanligt, maakt dit gebied tevens een goede plek om te snorkelen.

Horseshoe Bay is een baai in het noorden van het eiland in de vorm van - de naam zegt het al - een hoef. Bij de Horseshoe Bay Ranch maak je ritjes te paard door het 'hinterland' van Horseshoe Bay, en ga je zelfs het water in om met de dieren in zee te zwemmen.

Full Moon Party

Magnetic Island staat niet alleen bekend om de prachtige natuur, de mooie stranden en het fijne klimaat, maar ook om het bruisende uitgaansleven. Vooral de maandelijke Full Moon Party in het plaatselijke Base hostel is bekend onder backpackers en niet te missen.

De Full Moon Party is een goede plek om vrienden te maken en een feestje te bouwen. Op het strand van Nelly Beach dans je de hele nacht lang met je nieuwe reisvrienden. Kaartjes voor het feest kosten tussen de 15 en 25 Australische dollar.

Accommodatie Magnetic Island

De kosten voor de accommodaties op Magnetic Island liggen over het algemeen lager dan op de andere eilanden aan de kust van Queensland. Als je na de Full Moon Party zo je bed in wilt kruipen, overnacht dan in het Base hostel.

Ben je de dagelijkse feestjes even zat of ben je gewoon op zoek naar rust? Ook dat kan op Magnetic Island. Tropical Palms Inn in de stille Picnic Bay heeft kamers die van alle gemakken zijn voorzien, een zwembad en een eigenaar die je graag wegwijs maakt op het eiland.

Ferry naar Magnetic Island

Vanaf Townsville in Queensland neem je de ferry naar dit driehoekige rifeiland. De boot vertrekt elk uur of half uur vanuit Townsville en vaart in ongeveer 25 minuten naar het eiland. Een auto mag je meenemen, maar het is ook mogelijk om er een op het eiland te huren.

Bij aankomst op het eiland huur je een 'moke' of 'topless car' en rijd je in stijl van het ene mooie uitzichtpunt naar het andere. Om een auto te huren moet je minimaal 21 jaar oud zijn en minimaal twee jaar je rijbewijs hebben.

Zonnigste eiland

Met zo'n driehonderd zonnige dagen per jaar is het heerlijk om met open dak over het eiland te scheuren. De temperaturen liggen hier het hele jaar door tussen de 20 en 30 graden waardoor het water zowel in de zomer als in de winter warm genoeg is om te zwemmen.

Het maakt dus niet echt uit in welke maand je Magnetic Island bezoekt, maar check van te voren wel even de kalender van de Full Moon Party. Dit uitbundige strandfeest is een van de grote publiekstrekkers op het eiland en wil je niet missen

Like deze pagina

Reizen Magnetic Island

Meer Magnetic Island

Reviews Magnetic Island

Dagje Magnetic Island (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Laura Peters op 26 juni 2017

We gingen 1 dag naar Magnetic Island. Vanuit Townsville namen we de ferry. We begonnen met de Forts Walk. Een prachtige wandeling met 2 forten en andere overblijfselen van de 2e wereldoorlog. Wat een geweldige uitzichten. Na deze wandeling maakte liepen we 2 km door het bos naar Arcadia. Hier zagen we, na de hele dag zoeken, een wilde koala. Heel speciaal! Het was een onvergetelijke dag en een echt hoogtepunt van onze 6-weekse rondreis langs de Oostkust van Australië.

Pluspunten Magnetic Island

  • rust
  • mooie uitzichten

Minpunten Magnetic Island

  • geen
Ultieme tip: De Forts walk is een echte aanrader. Prachtige uitzichten vanuit de forten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors