In een vintage vliegtuigje naar Sydney

In een vintage vliegtuigje naar Sydney

door Anne-Sietske de Graaf

11 januari 2016

Afgelopen zaterdag is de Britse Tracey Curtis-Taylor na een reis van veertien weken geland in Sydney. Ze vloog vanaf Farnborough in haar dubbeldekkervliegtuigje naar de Australische stad als eerbetoon aan de moedige piloten van de jaren twintig en dertig, in het bijzonder Amy Johnson.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Tijdens haar reis vloog ze onder andere over de Middellandse zee, Arabische woestijn en de golf van Oman. En door India, Myanmar, Maleisië en Indonesië. Vanaf daar stak ze de Timor Zee naar Australië over.

Volledig bloot gesteld aan de elementen in de open cockpit reisde de pilote over drieëntwintig landen. Onderweg kreeg ze te kampen met barre weersomstandigheden in Europa, maar ook met extreme hitte in Azië en Australië. En hoewel in de lucht blijven lastig is, was veilig landen de grootste uitdaging met haar vintage vliegtuig.

Inspiratie

Amy Johnson was Tracey's grote inspiratiebron voor deze vlucht. Johnson verbaasde in 1930 de wereld met de eerste solovlucht naar Australië. Om de essentie van toen na te bootsen, gebruikte Curtis alleen historische instrumenten, nam ze na korte afstanden een tussenlanding en had het vliegtuigje een open cockpit.

Eerdere reis

Het is niet de eerste keer dat de Britse een grote vlucht maakt met haar dubbeldekker. In 2013 vloog ze al van Kaapstad naar Goodwood. Destijds raakte ze geïnspireerd door Lady Mary Heath die in 1928 als eerste deze solovlucht realiseerde.

Bekijk hieronder een video van haar vlucht.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors