Walvis spotten Sydney

Walvis spotten Sydney

door Getaway Travel

Ooit zo dicht in de buurt van een walvis geweest dat je hem bijna kon aanraken? In de maanden mei tot en met begin december zijn deze dieren van heel dichtbij te spotten langs de kust van Sydney.

De imponerende bultrugwalvissen komen uit Antartica en trekken langs de Australische kust op zoek naar een partner. Na deze korte vakantie zwemmen ze weer verder richting het noorden naar de warmere wateren van de tropische gebieden.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 75 reizen naar Sydney

Cruise

Deze trek is populair en wordt door behoorlijk veel publiek gevolgd. Het is dan ook waanzinnig indrukwekkend om te zien. Tijdens de korte walvisstop in Sydney vertrekt er vanaf Sydney Harbour twee keer per dag een Whalewatching Cruise die je tot héél dichtbij de dieren vaart. Je krijgt begeleiding van een echte walvisexpert die je met een hydrofoon (een apparaat waar je onderwatergeluiden mee kunt opmeten) laat luisteren naar het romantisch 'zingen' van de bultruggen.

Walvisshow

De walvissen spot je met een speciale onderwatercamera, die log tussen de dolfijnen en zeehonden door zwemmen. Bultruggen zijn gek op aandacht en komen vaak even nieuwsgierig boven kijken wie hun zo aan het begluren is. Als ze een goede bui hebben krijg je nog een wildlife walvisshow. De dertigtonners gooien zich dan met een enorme vaart in de lucht om zich vervolgens met een harde knal op hun rug in het water te laten vallen. Een immense ervaring!

De kans dat je in de maanden juni en juli een bultrug ziet is bijna honderd procent! Mocht jij die arme pechvogel zijn die er totaal geen kan ontdekken, mag je later in het seizoen nog eens gratis mee.

Reizen Sydney

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors