Bald Rock National Park

Bald Rock National Park

door Getaway Travel

Een gebied nog nauwelijks bekend bij de toeristen, en ook de locals klinkt het niet altijd direct bekend in de oren. Maar het is absoluut de moeite waard om het te bezoeken.

Grootste rots

Bald Rock ligt in het midden van het National Park en is, ondanks het feit dat je het pas op het laatste moment ziet, de grootste (granieten) rots in Australië! Het is dus groter dan het wereldberoemde Uluru, voorheen Ayers Rock.

ZELF NAAR New South Wales?

Bekijk alle 77 reizen naar New South Wales

Vanaf de parkeerplaats is er een kort pad door het bos dat je direct naar de rots leidt en zelfs al ben je zo dichtbij dan is het vaak nog 'schrikken' als het ineens voor je opdoemt. Het park ligt in New South Wales, vlak aan de grens met Queensland, zo'n dertig kilometer boven het stadje Tenterfield, het geboorteplaatsje van de Australian Federation (sinds 1889).

Hoogtepunt

De grote rots is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van het park. Het is vrijwel kaal en heeft een geweldig 360 graden uitzicht. Er zijn twee uitgestippelde routes die je naar de top van de rots leiden. Eén daarvan is de route die deels door het beboste park gaat en je langzaam naar de top van de rots leidt en dan is er nog een route die je direct naar het hoogste punt brengt.

Wildlife

Vooral het uitzicht en de vele verschillende kleuren van de rots maken een onvergetelijke indruk op je als bezoeker. Op de foto is goed te zien hoe schuin de rots eigenlijk loopt. Daarom is het ten zeerste aan te raden om schoeisel met een stevige grip te dragen. Hier wil je in geen geval van af rollen! In het park zelf is een grote collectie wildlife, zoals wallaby's, kangoeroes en possums. Ook vind je er een moeras. Let er dan ook op dat het hier in regenachtige tijden erg drassig kan worden.

Op de website van  Bald Rock National Park vind je meer over het wildlife en andere praktische informatie.

Reizen New South Wales

Foto's & video's Bald Rock National Park

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors