Adelaide
7,9
8,5 Algemene ervaring
8,3 Beziens­waardigheden
7,8 Locals
6,5 Restaurants
8,5 Veiligheid
- Stranden

Adelaide

door Getaway Travel

Adelaide is de hoofdstad van South Australia en ligt tussen grote parkgebieden, de Adelaide Hills en de Grote Oceaan. De stad is een ideale plek om te wonen én om te bezoeken. Adelaide staat bekend om zijn cafés en restaurants én om het bloeiende artistieke leven.

Hoewel Adelaide maar liefst ruim een miljoen inwoners heeft, merk je daar door de ontspannen sfeer weinig van en lijkt deze stad meer op een uit de kluiten gewassen charmant dorp.

ZELF NAAR Adelaide?

Bekijk alle 31 reizen naar Adelaide

Geplande stad

De stad is gesticht in 1836 toen het schip de HMS Buffalo met haar lading vrije kolonisten landde bij Glenelg, tegenwoordig een buitenwijk van Adelaide. In tegenstelling tot veel andere steden, werd Adelaide zorgvuldig gepland. Zo was de Engelse kolonel William Light verantwoordelijk voor het stratenplan van het huidige stadscentrum.

Adelaide stond ooit bekend om zijn kerken en conservatieve inwoners, maar tegenwoordig leiden de inwoners van deze stad een vrij relaxed leven in een heerlijk mediterraan klimaat.

Festival of the Arts

Het compacte en grotendeels vlakke stadscentrum is een prima plek om te verkennen. Adelaide heeft veel oude gebouwen zoals het imposante Parliament House, relatief weinig verkeer en een rustige sfeer die veel stedelijke gebieden missen.

Op het Festival Centre wordt het tweejaarlijkse internationaal bekende Adelaide Festival of the Arts gehouden. Adelaide staat dan drie weken op zijn kop en bruist van het leven met klassieke en popconcerten en diverse film- en theatervoorstellingen. Het festival trekt duizenden bezoekers.

Accommodatie

Accommodatie in Adelaide is niet moeilijk te vinden en over het algemeen niet duur. Alleen tijdens grote festivals als Womadelaide en Festival of the Arts zul je van te voren moeten boeken. Hoe dichter bij het centrum, hoe hoger de prijzen. In de buitenwijken is overnachten meestal goedkoper en om het centrum te bereiken gaan er vaak (gratis) busjes.

Voor goede appartementen en de wat meer levendige hostels moet je naar de strandwijk Glenelg. Adelaide is ook gezegend met verschillende prima campings met goede faciliteiten.

Uit eten

Uit eten in Adelaide is een feest door de vele verschillende restaurants - er is maar liefst één restaurant op de dertig mensen! - met uitstekende gerechten, maar ook met lage prijzen. De meeste cafés vind je op Rundle Street in het centrum maar ook North Adelaide is een caféhotspot.

Adelaide lijkt in de late uurtjes uitgestorven, maar er is wel degelijk wat te doen op theater-, film,- en clubgebied. Je moet alleen weten waar. Daarvoor kun je het beste kijken in kranten en bladen als The Guide, de donderdageditie van Advertiser of in The Adelaide Review.

Wat is de beste reistijd voor Adelaide?

De beste reistijd voor Adelaide is over het algemeen tijdens de lente (september-november) en de herfst (maart-mei), wanneer het weer mild is en de stad geniet van aangename temperaturen en minder neerslag. Deze seizoenen zijn ideaal om de vele festivals, wijnproeverijen en culturele evenementen van Adelaide te ervaren.

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd Australië.

Reizen Adelaide

Meer Adelaide

Reviews Adelaide

Bezoek dierenpark (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Rosemarie Korff op 17 november 2018

Dichtbij Adelaide licht het dierenpark, waar je tussen verschillende loslopende australische dieren kunt lopen en zelfs op de foto kunt met een koala.
Het is een leuke plek om ze van dichtbij te kunnen zien.

Adelaide Hills (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Marnix van Oudheusden op 30 juni 2017

Alsof ik me afzonder naar een andere wereld. Langzaam maar zeker veranderd het asfalt in een kronkelende klim. Links, rechts overal heuvels met schapen en groen. De Adelaide Hills zijn voor mij bekend om zijn wijngaarden maar natuurlijk ook de omgeving in de buurt van de tv serie McLeod’s Daughters. Dit gebied in Australië is er een op zich en onderscheidt zich van de rest van Zuid-Australië. Geweldige groene heuvels vol natuur, Koala’s, Papegaaien en Kangaroo’s, you name it!

The Hills.
Na elke bocht weer wat nieuws, het landschap verandert met de kilometer en verveelt geen moment. Er zijn hier vooral schaap en wijnboeren. Maar ook is dit een omgeving met veel fruitteelt als bijvoorbeeld appels. Langs de kabbelende beekjes loop je met het gras tussen je tenen de heuvels op met een zonnetje in je nek als een ware Ozzy.

Wildlife.
Kangaroos huppelen over de heuvels als hun schaduw van de heuvel af reflecteert. Australië is natuurlijk een top land voor wildlife, maar dit stukje Adelaide hills is een paradijsje op zich. Koala’s zitten random in een boom en de papegaaien vliegen je om de oren.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Adelaide

  • Magische hills
  • veel koalas
  • groen

Minpunten Adelaide

  • niet
Ultieme tip: Ga wijn proeven! 1 van de beste plekken ter wereld!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors