Adelaide

Adelaide

door Getaway Travel

Adelaide is de hoofdstad van South Australia en ligt tussen grote parkgebieden, de Adelaide Hills en de Grote Oceaan. De stad is een ideale plek om te wonen én om te bezoeken. Adelaide staat bekend om zijn cafés en restaurants én om het bloeiende artistieke leven.

Hoewel Adelaide maar liefst ruim een miljoen inwoners heeft, merk je daar door de ontspannen sfeer weinig van en lijkt deze stad meer op een uit de kluiten gewassen charmant dorp.

Geplande stad

De stad is gesticht in 1836 toen het schip de HMS Buffalo met haar lading vrije kolonisten landde bij Glenelg, tegenwoordig een buitenwijk van Adelaide. In tegenstelling tot veel andere steden, werd Adelaide zorgvuldig gepland. Zo was de Engelse kolonel William Light verantwoordelijk voor het stratenplan van het huidige stadscentrum.

Adelaide stond ooit bekend om zijn kerken en conservatieve inwoners, maar tegenwoordig leiden de inwoners van deze stad een vrij relaxed leven in een heerlijk mediterraan klimaat.

Festival of the Arts

Het compacte en grotendeels vlakke stadscentrum is een prima plek om te verkennen. Adelaide heeft veel oude gebouwen zoals het imposante Parliament House, relatief weinig verkeer en een rustige sfeer die veel stedelijke gebieden missen.

Op het Festival Centre wordt het tweejaarlijkse internationaal bekende Adelaide Festival of the Arts gehouden. Adelaide staat dan drie weken op zijn kop en bruist van het leven met klassieke en popconcerten en diverse film- en theatervoorstellingen. Het festival trekt duizenden bezoekers.

Accommodatie

Accommodatie in Adelaide is niet moeilijk te vinden en over het algemeen niet duur. Alleen tijdens grote festivals als Womadelaide en Festival of the Arts zul je van te voren moeten boeken. Hoe dichter bij het centrum, hoe hoger de prijzen. In de buitenwijken is overnachten meestal goedkoper en om het centrum te bereiken gaan er vaak (gratis) busjes.

Voor goede appartementen en de wat meer levendige hostels moet je naar de strandwijk Glenelg. Adelaide is ook gezegend met verschillende prima campings met goede faciliteiten.

Uit eten

Uit eten in Adelaide is een feest door de vele verschillende restaurants - er is maar liefst één restaurant op de dertig mensen! - met uitstekende gerechten, maar ook met lage prijzen. De meeste cafés vind je op Rundle Street in het centrum maar ook North Adelaide is een caféhotspot.

Adelaide lijkt in de late uurtjes uitgestorven, maar er is wel degelijk wat te doen op theater-, film,- en clubgebied. Je moet alleen weten waar. Daarvoor kun je het beste kijken in kranten en bladen als The Guide, de donderdageditie van Advertiser of in The Adelaide Review.

Like deze pagina

Reizen Adelaide

Meer Adelaide

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors