4 keer duurzaam reizen Down Under

4 keer duurzaam reizen Down Under

door Elsemieke Land

4 juli 2017

Duurzaam reizen naar Australië? Laat dat maar aan Wiebe Wakker over! Al ruim een jaar is de Nederlander in een gesponsorde elektrische auto en zonder een rode cent op zak onderweg van Nederland naar Australië.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Hoe hij on the road blijft? Via zijn project Plug Me In wordt hij gesteund door mensen in Europa en Azië die hem eten, een slaapplek of oplaadpunt voor zijn elektrische auto aanbieden. Deze oplaadpunten en de duurzame projecten die hij onderweg bezoekt bepalen de route naar zijn eindbestemming Australië.

Wiebe's avontuur wordt vastgelegd in een documentaire met als doel begrip te creëren over wat duurzaamheid betekent in het dagelijks leven. En hieronder bekijk je de trailer over zijn project!

Wil jij weten hoe je zelf ook duurzaamheid kan toepassen tijdens je rondreis door Australië? Dit zijn onze tips!

1. Neem de tijd

Duurzaamheid is een goed excuus om je vakantie naar Australië wat langer te rekken, want door langer in Ozzie te verblijven is de CO2-uitstoot per dag gemiddeld lager. Gun jezelf de tijd om dit veelzijdige continent te ontdekken!

2. Pak de trein (of bus, een zuinige auto of een lift)

Helaas ontkom je niet aan een niet zo duurzame vliegreis als je naar Australië gaat. Maar eenmaal op bestemming kan je wel kiezen voor de duurzamere vormen van vervoer in plaats van een binnenlandse vlucht. Neem als je toch wat meer tijd hebt uitgetrokken eens de trein van Perth naar Sydney - of andersom - en maak een tussenstop in Adelaide.

3. Maak een duurzaam programma

Een helikoptervlucht over de Twaalf Apostelen aan de Great Ocean Road of jetskiën langs de idyllische stranden van de Whitsunday Islands is waarschijnlijk waanzinnig, maar niet zo duurzaam. Wil je jouw ecologische voetafdruk verkleinen, plan dan eens een activiteit die minder impact heeft op het milieu. Hike door de Blue Mountains, fiets door de levendige straten van Brisbane of spot pinguïns op Phillip Island. Genoeg duurzame activiteiten om jouw reis onvergetelijk te maken.

4. Leef als een local

Maak contact met een gezellige Ozzie en laat je meeslepen in de laidback leefstijl. Bezoek een lokale markt en koop regionale producten. Overnacht eens bij een local thuis of bij een andere duurzame accommodatie. Reizen met een local draagt bij aan de plaatselijke economie. En onder het mom van duurzaam reizen beleef je het karakteristieke Australië zo als een echte Ozzie.

Heb jij zin gekregen om Australië op een duurzame manier te ontdekken? Bekijk ook eens het aanbod van duurzame reizen naar Australië!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors