Zomer in Sydney

Zomer in Sydney

door Getaway Travel

Wanneer wij hier in een druilerige winter nog een eeuwigheid moeten wachten voordat we de verwarming een standje lager kunnen zetten, viert Sydney de zomer. En op uitbundige wijze!

Overdag zijn de Sydneysiders niet van het strand te slaan en 's avonds ruik je de Aussie barbecues. Maar er gebeurt nog meer!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Oud & Nieuw

Sydney ken je van het Opera House, de stranden, de Olympische Spelen én van Oud & Nieuw. Elk jaar op 1 januari is het weer zo ver tijdens het bekende televisienieuwjaarsrondje om de wereld: de Sydney Harbour Bridge omgeven door een gigantisch vuurwerk.

En dat de stad de eer heeft zich te scharen onder de Oud & Nieuw-hotspots van de wereld is niet zo gek want dit spektakel mag zich het allergrootste Nieuwjaarsvuurwerk ter wereld te noemen!

In Sydney zelf komen hier al ruim 1 miljoen mensen op af en over de hele wereld kijken er zo'n 600 miljoen mensen mee. Rond middernacht verandert de lucht in Sydney in een spetterende vuurzee onder begeleiding van een speciaal voor dit evenement gecomponeerde soundtrack.

Niet voor niets wordt Sydney de 'New Year's Eve Capital of the World' genoemd!

Niet alleen het vuurwerk bij de Harbour Bridge maakt Sydney dé plek voor Oud & Nieuw, ook de vele events zowel binnen als buiten zorgen voor een groot feest. Rond het middaguur wordt het stadscentrum al afgesloten van verkeer en beginnen er al verschillende evenementen.

's Avonds kun je naar echt grote feesten bijvoorbeeld in Darling Harbour, Luna Park, Darlinghurst en op Pitt Street.

Op Bondi Beach vind je het Bondi Pavilion waar al jaren het populaire 'Underwater NYE' plaatsvindt. Hier geven diverse dj's en andere artiesten acte de présence en kun je je op je slippers al dansend richting strand begeven voor een duik in de zee.

Betaal je liever minder voor een goede New Year's Eve? Dan zit je in Sydney sowieso goed. Het is er lekker warm en overal op straat en op het strand vind je wel mensen om mee te feesten. En natuurlijk is het uitzicht op het de Harbour Bridge gratis en biedt je een waanzinnig begin van het nieuwe jaar!

Het weer

Zomer in Sydney betekent heerlijk weer, zeker vergeleken met de lousy zomers in Nederland en België. Er is een gemiddelde temperatuur van 26ºC en af en toe valt er een regenbuitje. Vaak is het er veel warmer en schiet de thermometer boven de 30ºC uit. Vandaar dat heel Sydney dan langs de stranden en in het water is te vinden.

De avonden zijn ook warm met een gemiddelde temperatuur van zo'n 19ºC. Dus ook dan kun je prima in korte broek, t-shirt, cocktaildress of ander minder verhullende kleding over straat. Ideaal wanneer je een nachtje wilt doorhalen op het strand, in het park of ergens anders in de buitenlucht om wat voor reden dan ook...

Stranden

Het is zomer, je bent in Sydney dus wat doe je dan? Je gaat natuurlijk naar het strand! Net zoals alle andere Aussies want het strandleven is hun tweede natuur. Vooral tussen mei en september, wanneer het weer oké genoeg is je enigszins ontkleed langs de kust te vertonen, zul je een groot deel van de Sydneysiders op het strand zien.

De stad heeft je dan ook veel te bieden wanneer je op zoek bent naar een relaxte strandsfeer met zon, wit zand, blauwe zee, bruinverbrande life guards en chille surfers.

Extra fijn is dat je binnen mum van tijd van het drukke centrum op een van de 37 stranden die Sydney telt kunt neerploffen. Ze zijn gemakkelijk met de bus bereikbaar en andere, iets verder gelegen stranden zijn prima met een van de ferry's bezoeken.

Sydney's bekendste stranden zijn Bondi Beach en Manly Beach. In Bondi Beach vind je een mengelmoes van reizigers, surfers en locals. Het is een van de bekendste surfstranden van Australië, maar is ook uiterst geschikt om een dag in de zon te liggen en mensen te kijken.

Vooral dit laatste is hier leuk want op Bondi Beach komen veel lui die erg hun best hebben gedaan om er goed uit te zien. Op wat voor manier dan ook. Achter het strand ligt een boulevard met winkeltjes, hotels, restaurants en bars.

Manly is een andere aanrader en is een dorpje op zich met een eigen vakantiesfeertje. Hier liggen zowel stranden aan de oceaan als aan de haven en vind je een paar van de beste hostels van de stad. Het tochtje met de ferry naar Manly is al de moeite waard want je vaart dwars door de schitterende Sydney Harbour.

Andere goede stranden in het zuiden van Sydney zijn Tamarama, Bronte en Coogee.

In het zuiden ligt ook Cronulla. Dit is een van de beste surfstranden van de stad. Ben je op zoek naar een strand waar voornamelijk locals komen, ga dan naar Marouba ten zuiden van Coogee. Geweldige stranden in het noorden van de stad vind je bij Curl Curl, Palm Beach, Dee Why en Freshwater. Schitterend zijn Whale Beach en Bilgola.

Festivals

Zomer in Sydney betekent niet alleen lekker weer zodat je met je gat op het strand kunt zitten of met je surfboard het water induikt, het is ook hét festivalseizoen van de stad. Veel evenementen vind je op openbare plekken als pleinen, parken en stranden en ze zijn bovendien gratis.

Eind december kun je kijken naar het internationaal bekende Sydney to Hobart Yacht Race. Dan staat half Sydney op de kade om te schreeuwen en te juichen tijdens de start van deze klassieke zeilwedstrijd. Dit is een kleurrijk en gigantisch spektakel waaraan zo'n 200 zeilboten meedoen.

De stad verandert helemaal in one crazy party tijdens Oud & Nieuw door het spectaculaire vuurwerk op de Sydney Harbour Bridge en alle feesten eromheen. Het nieuwe jaar betekent ook de start van het grootste culturele festival van Australië: het Sydney Festival.

Op 26 januari kun je bij de Harbour Bridge terecht voor de viering van Australia Day. Er zijn dan onder andere marathons, bootraces en een militaire luchtshow. Als tegenpool van Australia Day kun je naar Waverly Oval bij Bondi voor Survival: een festival waar de Aboriginal cultuur veel aandacht krijgt.

In februari verandert Sydney in Little China met de viering van het Chinese Nieuwjaar. Meer dan drie weken lang vullen de straten zich met dragon boat races, parades, optredens, eetstalletjes en natuurlijk kun je kijken naar Chinees vuurwerk.

Wil je de Aussies laten zien dat ook jij hard kan zwemmen? Doe dan de eerste zondag van februari mee aan de Bondi Beach Cole. Je wint als je als eerste rond de baai hebt gezwommen en krijg je een prachtige medaille en eeuwige roem. Let op: er doen ook Olympische en Commonwelath Games-winnaars mee...

Een van de allercoolste festivals tijdens de zomer van Sydney is het Sydney Mardi Gras. Dit is het allergrootste homofestival ter wereld! Sydney verandert drie weken lang in een groot sleaze and pride feest dat niet alleen voor de gay-scene leuk is, maar voor iedereen.

Er vinden diverse optredens, tentoonstellingen, feesten en een filmfestival plaats met als zenuwcentrum 'the pink strip' Oxford Street en Darlinghurst. In alle clubs in die buurt kun je al die weken elke dag naar geweldige feesten.

Mis vooral de uitbundige Parade op Oxford Street waar iedereen in uitzinnige kostuums op, rond, in en langs bizar versierde karren helemaal losgaat.

Films in de openlucht

In Nederland en België kun je naar de bioscoop en zit je hutje mutje naast elkaar in een benauwde omgeving vol irritant kauwende popcornliefhebbers. Dat kan ook in Sydney.

Maar in de zomer kun je hier tijdens een zwoele avond middenin een park een kleedje spreiden en genieten van een film geprojecteerd op een enorm scherm.

In het Centennial Park Amphitheatre kun je kijken naar de nieuwste krakers maar ook naar golden oldies en experimentele arthouse-films van Moonlight Cinema.

OpenAir Cinema vertoont films in The Domain met gratis zeewind vanuit de Sydney Harbour. Neem je picknickkleedje mee, sla een hoop picknickvoedsel en drank in and sit back and relax under the stars.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors