Accommodatie Sydney

Accommodatie Sydney

door Getaway Travel

Er is in Sydney een enorm aanbod van accommodatie in verschillende klassen. Door een sterke competitie hierin zijn de prijzen relatief laag. Het is in Sydney meestal geen probleem om op de bonnefooi een slaapplaats te vinden.

Maar reserveren tijdens drukke periodes - december, januari en tijdens Mardi Gras eind februari en begin maart - is aan te raden. Alle accommodaties bieden tijdens het laagseizoen - in de herfst en in de lente - en kortingen aan en wanneer je voor een langere tijd boekt heb je ook grote kans op een lagere prijs.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Hotels

Grote internationale hotels in het Central Business District en in The Rocks rekenen vaak zo'n 200 Australische dollar voor tweepersoonskamers. In die wijken kun je ook voor de helft goedkoper terecht in hotelkamers boven bars en pubs. Kings Cross biedt kamers met gedeelde badkamer aan vanaf 55 dollar.

In de buitenwijken van Sydney zijn er veel motels met kamers rond de 100 dollar per nacht. Tegenwoordig schieten intiemere en vaak meer sfeervolle guesthouses en 'boutique hotels' als paddenstoelen uit de grond en rekenen vaak zo'n 150 dollar voor een tweepersoonskamer per nacht.

Op zoek naar een goed hotel in Bondi? Ga naar The Swiss Grand; vlakbij de stad en pal aan het strand.

Hostels

Veel jonge toeristen verblijven in de goedkope hostels die door de hele stad goed zijn vertegenwoordigd. Hostels zijn ook een ultieme mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen omdat je vaak met meerdere mensen op een kamer slaapt. Vooral in wijken waar veel backpackers zijn, zoals Kings Cross, Coogee en Bondi, krijg je allerlei aanbiedingen onder je neus gedrukt.

Hoewel de hostels elkaar sterk beconcurreren, kan de kwaliteit onderling behoorlijk verschillen. Zo zijn de hostels in Kings Cross vaak wat minder goed en vaak gehorig. Maar wanneer je gaat voor een feeststemming zit je daar en in Bondi absoluut goed. In Glebe, Potts Point en Elizabeth Bay vind je kwalitatief wat betere hostels. Alle hostels hebben een keuken, wasmachine en een gemeenschappelijke ruimte met vaak een televisie en kosten tussen de 18 en 30 Australische dollar.

Campings

Kamperen in Sydney zelf is helaas niet mogelijk aangezien er geen campings of caravan parks in de stad zijn. De eerste vind je pas dertien kilometer ten zuiden van de stad in Rockdale.

Appartementen

Wanneer je langere tijd in Sydney wilt verblijven, is het huren van een appartement een goede optie. Eerder was het minimumverblijf een half jaar maar tegenwoordig hun je ook een flat huren voor zo'n twee à drie maanden. De gemiddelde weekprijs is zo'n 150 dollar. Koop op zaterdag de Sydney Morning Herald en check de real estate section voor het aanbod in Sydney. Bondi is een goede optie.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors