Barossa Valley

Barossa Valley

door Getaway Travel

Een van de meest beroemde en grootste wijngebieden van Australië is de Barossa Valley, in het zuidoosten van South Australia. Dankzij de verschillende bodemsoorten en het mediterrane klimaat produceert dit gebied verschillende soorten wijn met bovendien een vaste, hoge kwaliteit. De witte rieslings mogen zich onder de beste van de wereld scharen.

De bekendste wijnen zijn de Black Pepper Shiraz en de Penfolds Grange: dit zijn de beste 'vintage' wijnen van de wereld.

ZELF NAAR Barossa Valley?

Bekijk alle 8 reizen naar Barossa Valley

Duits tintje

Dit schitterende, heuvelachtige gebied heeft een opvallend Duits tintje, hoewel de wijnen een stuk beter zijn. Dat is niet zo vreemd aangezien hier in 1842 Duitse lutherse immigranten vestigden. De gebouwen, kerken, muziek, feesten en het eten doen daarom nog steeds ietwat Duits aan. Vooral het plaatsje Tanunda kent een Duits karakter.

Zestig wijnhuizen

Op de Barossa Valley vind je zo'n zestig wijnhuizen die variëren van kleine familieondernemingen tot grote multinationals. Hier worden een aantal internationaal zeer gewaardeerde wijnen geproduceerd. Er bevinden zich zeer mooie historische complexen en châteaus, zoals Château Yaldara.

In dit in barokstijl opgetrokken 'kasteel' kun je de wijnen proeven van Yaldara en eten in het restaurant. Orlando Winery is een van de oudste wijngaarden van de vallei en produceert een van 's werelds beroemdste budgetwijnen, Jacob's Creek.

Wijn proeven

In Barossa Valley kun je bij ruim vijftig wijngaarden wijnproeven, zoals bij Orlando Winery. Je kunt een excursie boeken en je laten rondrijden in een bus, oude auto of limousine. Maar je kunt ook met je eigen auto een rondrit maken door de prachtige valleien. Maar zorg er dan wel voor dat je als een echte wijnproever je slokje uitspuugt, want rijden onder invloed wordt ook in Australië streng bekeurd!

De beste tijd van het jaar om hier wijn te proeven is in de herfst tussen maart en mei wanneer de druiven rijp zijn en het oogsten begint. Overigens wordt dit nog vaak met de hand gedaan.

Festivals

In elk oneven jaar wordt tijdens Pasen hier het Barossa Vintage festival gehouden. Een week lang geniet je van de lekkerste wijnen, eten en muziek.

Andere aanraders zijn het Barossa Jazz Weekend in augustus en Barossa Under the Stars in februari. Tijdens dit laatste festival ga je picknicken onder de sterren en luister je naar good old Shirley Bassey en Cliff Richards.

Reizen Barossa Valley

Meer Barossa Valley

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors