Top 10 uitgaan in Sydney

Top 10 uitgaan in Sydney

door Rough Guides

Orbit Lounge - 47ste verdieping, Australia Square, 264 George Street - Het uitzicht van deze stijlvolle, ronddraaiende bar op de 47ste verdieping van Australiës eerste wolkenkrabber is het mooist bij zonsondergang, als de stadsverlichting aangaat. De drankkaart kan zo in een James-Bondfilm (probeer de heerlijke cocktail Maserati, A$ 18), en je kunt borrelhapjes bestellen. De hele nacht geopend als er genoeg klanten zijn.

Opera Bar Beneden - Sydney Opera House - De Opera Bar zit op een opgetuigd dek onder de zeilen van het Opera House en heeft een buitenbar, tafels en stijlvolle parasols, uitzicht op de Quay, de Bridge en de haven. Met het strakke interieur met glazen wanden is hij bijna perfect - mede dankzij optredens van de beste dj's van Sydney. Elke avond vanaf 20.30 uur (in het weekend 14.00 uur) livemuziek en heerlijke borrelhapjes.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Blue Horizon Bar, Shangri-La Hotel - 176 Cumberland Street - Vanuit de bar op de bovenste verdieping van het vijfsterrenhotel Shangri-La heb je 270 graden rond uitzicht, op het Opera House, Darling Harbour, Middle Harbour en Homebush Bay tot de Blue Mountains. De dure lounge is alleen dankzij het uitzicht al een bezoekje waard. Nette kleding vereist.

Scruffy Murphy's - 43 Goulburn Street - Lawaaiige Ierse pub met Guinness op de tap. Extreem populair bij toeristen en expats, die voor de ouderwetse maaltijden komen, zoals schotels van A$ 6. De meeste avonden tot 04.00 uur 's nachts geopend.

The Argyle - 18 Argyle Street - Hier vind je een mix van verleden en toekomst in een enorm, meerdelig glazen, stenen en houten omgeving. De vroeg 19de-eeuwse wolwinkels zijn totaal veranderd in strakke bars met chique kubusmeubels, indrukwekkend gebruik van gerecycled hout en vrij hangende dj-ruimte. De Beierse bieren zijn de moeite waard en het eten en de cocktails mogen er ook zijn.

Clock Hotel - 470 Crown Street, Surry Hills - Stijlvolle voormalige pub met hip publiek aan de chocoladekleurige loungebar en in de zitjes en aan tafeltjes beneden. Populair voor een drankje na het werk. Goed restaurant met de beste tafels op de veranda. Goede kaart met hamburgers, pasta en risotto (hoofdgerecht A$ 15-25) en veel creatieve details. Er zijn ook tapas.

Darlo Bar Hoek - Darlinghurst Road en Liverpool Street, Darlinghurst - Populair trefpunt, met een loungeachtige sfeer. Comfortabele kleurrijke jarenvijftigstoelen en -banken, maar te weinig zitplaatsen voor de gemengde cliëntèle die hier komt poolen of bijkletsen. De drankjes zijn niet duur. 's Avonds kun je van de kaart van restaurants in de buurt bestellen (Thai, pizza, enz.) en dat halen ze dan voor je.

Bank Hotel - 324 King Street, naast station Newtown - Pub die tot laat open is en waar altijd veel artistieke buurtbewoners en musici komen. Boven de stijlvolle Velvet Room, met een zijbalkon voor rokers en dansgelegenheid, beneden cocktailbar met houten veranda (heerlijk in de zomer). Thais restaurant, Sumalee, in de boomrijke tuin beneden.

4 Pines Brewing Company - 43 The Esplanade, Manly - Mooie, rustige bar met gepolijste betonnen vloer, houten tafels en een veranda die op de haven kijkt. De eigen microbrouwerij brouwt bier, waaronder een lichte ale, een bitter bier, en hefeweizen en 'kolsch' (licht ale uit Keulen), plus seizoensbier. Goede, moderne barmaaltijden voor circa A$ 20.

Beach Road Hotel - 71 Beach Road, Bondi Beach - Grote, stijlvolle pub met veel bars op twee verdiepingen en een buitentuin. Populair bij toeristen en buurtbewoners vanwege de sfeer. Er zijn optredens, meestal gratis, van rockbands en dj's. Goedkope Italiaanse bistro, No Names, in de binnentuin en boven modern Australisch restaurant.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors