Restaurants Sydney

Restaurants Sydney

door Getaway Travel

Sydney heeft voor de liefhebbers van gezond en vers veel te bieden. Dicht bij zee, met de beste ingrediënten worden in Sydney niet te versmaden combinaties gemaakt die vaak ook nog eens uiterst betaalbaar zijn ook!

Cultuurmix

De wereldstad huisvest meer dan tweehonderd nationaliteiten en biedt de grootste variëteit aan keukens in heel Australië. Sydney heeft culinair veel te bieden en per week gaan in de stad zo'n 1,3 miljoen mensen uit eten in de verschillende wijken van de stad.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

De meeste eetgelegenheden bevinden zich rond het centrum, waar je over het algemeen meer betaalt dan in andere delen van de stad voor minder eten. Trek er dus op uit en ontdek wat de verschillende wijken van Sydney culinair te bieden hebben.

Foodcourts

In populaire, toeristische zones als Bondi, Manly and Kings Cross stikt het van de restaurants. Hier domineren focaccias, croissants en sandwiches de menukaart en is de keuze voor vegetariërs beperkt. Een betere optie is om een van de vele populaire foodcourts te bezoeken die Sydney rijk is.

Omdat Sydney aan zee ligt, wordt dagelijks verse vis binnengebracht en dit is dan ook een van de grote attracties van deze voedselwarenhuizen. De grootste vind je in het Market City Shopping Centre.

Als je van weinig moet rondkomen is er een overvloed aan Aziatische toko's om je honger te stillen. Deze vind je vooral in en rondom Chinatown. Goedkoop eten kun je ook prima in de vele pubs en brasserieën.

Het mooiste uitzicht

Twee plekken in Sydney strijden om het mooiste uitzicht. In The Rocks en Circular Quay heb je een fenomenale blik op de beeldbepalende kenmerken van de stad: Sydney Harbour Bridge en het Sydney Opera House. Het is hier echter wel aan de prijzige kant, omdat de meeste restaurants het mooie uitzicht doorberekenen in de prijs.

In Bondi Beach kijk je uit op zee en de prijzen zijn hier een stuk vriendelijker dan in The Rocks. Het loont de moeite even rond te neuzen voordat je een keus maakt, want de kwaliteit van het eten verschilt enorm.

Het meeste waar voor je geld

In Chinatown vind je ongetwijfeld het grootste aanbod van lekker en goedkoop in heel Sydney. Zoals de naam al aangeeft, is het voornamelijk Aziatisch wat de klok slaat. Er is een overvloed aan Chinese, Indiase en Vietnamese restaurants om je honger te stillen. Je kunt er heerlijk hete curry of visloempia's eten.

De lekkerste vis

Verser dan vers is de vis die je krijgt op de Sydney Fish Market. In dit doolhof van stalletjes kun je heerlijk rondneuzen en je eigen vis aanwijzen voordat de koks ermee aan de slag gaan. Je hebt er wel een sterke maag voor nodig, want de vislucht is volop aanwezig.

De meest originele plek

Aan de rand van Sydney vind je de wijken MarrickVille en Dulwich hill, gezellige volkswijken die voornamelijk door immigranten worden bewoond.

Voor het echte straatleven moet je hier zijn. Vietnamezen, Afrikanen, Polynesiers en Aboriginals wonen er in een vrolijke mix door elkaar en je vindt hier een keur aan exotische eettentjes.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors