Top 10 clubs Sydney

Top 10 clubs Sydney

door Rough Guides

Oxford Art Factory - 38-46 Oxford Street, Darlinghurst - Door Andy Warhol geïnspireerde culturele ontmoetingsplek en kunstruimte met industriële sfeer. Bar en kunstgalerie. Er gebeurt veel, van albumpresentaties en avant-garde toneelstukken tot optredens - alles van vertrouwde rock, funk en punk tot dj's in de avond.

The Vanguard - 42 King Street, Newtown - Karmozijnrode zaal met restaurant en cocktailbar voor jazz, blues en muziek uit Newtown, met internationale artiesten en plaatselijk talent. Meestal zijn de optredens van 19.00-23.45 uur.

Candy's Apartment - 22 Bayswater Road, Kings Cross - De hipste tent van de stad en elke avond weer anders. De coolste dj's draaien vroeg op de avond repertoire en later dansmixen. Woensdag-zondag 22.00-06.00 uur. A$ 10-20.

Home - Cockle Bay Wharf, Darling Harbour - De eerste echte grote club van Sydney, kan tweeduizend man herbergen in de koele, grotachtige zalen. Er zijn ook een entresol, een loungeruimte en buitenterrassen. Er draaien vaak bekende dj's, de drankjes zijn duur en het personeel is mooi. Op vrijdag komt het jonge publiek voor de Sublime-avond, met op elk van de vier verdiepingen een ander muziekgenre. Op zaterdag is het Together at Home met housemuziek. Vrijdag en zaterdag van 23.00 uur tot laat. A$ 20-25.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Club 77 - 77 William Street, East Sydney- Vrijdag en zaterdag dj's (donderdag goede liveoptredens) in deze intieme en relaxte club. Drankjes zijn goedkoop en veel mensen komen voor de progressieve en zeldzame funk, experimentele muziek en house. Woensdag-zaterdag 21.00-03.00 uur. A$ 10.

Havana Club - 169 Oxford Street, Darlinghurst - Afwisselend plaatselijke dj's en livemuziek of -percussie. Het jongere publiek komt op vrijdag voor high-octane, terwijl er op zaterdag vooral mensen van 25-30 jaar komen. Vrijdag en zaterdag 22.00-06.00 uur. A$ 15-25.

Le Panic - 20 Bayswater Road, Kings Cross - Flinke dansvloer met eromheen een schaars verlichte bar en comfortabele zitjes. De exclusieve privélounge aan de zijkant wordt gebruikt als chill-outruimte. Donderdag en zondag 21.00-01.00 uur, vrijdag en zaterdag 21.00-06.00 uur. A$ 20.

Tank 3 - Bridge Lane, bij George Street, centrum - Hier komen hippe fans van mode, muziek en film. Als je er niet bij hoort, ziet de modepolitie je al van ver aankomen. Zeer funky, van de house door eigen of gastdj's op za, tot de toiletten. Vr r&b. Kledingvoorschrift is smart casual tot coole streetwear, maar houding en uiterlijk is belangrijker. Vrijdag en zaterdag 22.00-06.00 uur. A$ 20-25.

The World Bar - 24 Bayswater Road, Kings Cross - Dankzij het coulante deurbeleid is The World populair. Veel toeristen die een leuke avond willen, dansen op een aangename mix van funk en house in een leuk victoriaans gebouw met groot balkon aan de voorkant. Maandag-donderdag en zo 12.00-04.00 uur, vrijdag en zaterdag 12.00-06.00 uur. A$ 15, voor middernacht gratis.

Arq 16 - Flinders Street, hoek Taylor Square, Darlinghurst - Enorme, geavanceerde mainstreamclub met alles: van dj's en travestietenshows tot zwembadwedstrijden. Twee verdiepingen, elk met een ander thema: de Arena boven is de homoverdieping en Vortex op de begane grond is een rustigere, minder drukke mix van homo's en hetero's, met poolbiljarttafels. Chill-outhokjes, laserlicht, balkons en aquaria dragen bij aan de losse, vriendelijke sfeer. Zo is het drukst. Donderdag-zondag vanaf 21.00 uur. Vrijdag A$ 10, zaterdag A$ 15 voor 23 uur, A$ 25 erna, zondag A$ 5.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors