Festivals Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Festivals

door Getaway Travel

Byron is behalve een surf- en hippiehotspot ook de plek waar veel leuke, vaak culturele festivals plaatsvinden. Het jaar begint al goed met een van de beste nieuwjaarsfeesten van heel Australië. Hier komen heel veel Aussies en ook reizigers op af voor een gigantische beach party.

Legendarisch is het East Coast Blues and Roots Festival. Dit te gekke vijfdaagse festival vindt plaats tijdens Pasen en kent een geweldige line-up. Je overnacht in je tentje en overdag wandel je van concert naar eettentje naar concert en andere activiteiten. Er komen zowel grote, bekende artiesten als nieuwkomers met diverse soorten muziekstijlen.

ZELF NAAR Byron Bay?

Bekijk alle 18 reizen naar Byron Bay

Splendour in the Grass

Een ander te gek en immens populair muziekfestival is het kleurrijke Splendour in the Grass in juli of augustus waar zowel Australische als internationaal bekende artiesten op afkomen. Door de relaxte sfeer, goeie artiesten en ander leuk entertainment is het te vergelijken met het Nederlandse Lowlands. Daarnaast komt hier het hippie Byron Bay weer tot uiting door de vele alternatieve standjes met massages, biologisch eten en fair trade producten. Splendour in the Grass duurt drie dagen en kaarten zijn bijzonder snel uitverkocht. Wees er dus op tijd bij.

Byron Bay Writers Festival

Het Byron Bay Writers Festival wordt eind juli gehouden en dan komen de beste schrijvers uit Australië voor hun acte de présence. Nieuwe boeken én klassiekers worden gepresenteerd tijdens lezingen, panels, (theater)voorstellingen en debatten. Verder word je vermaakt met cabaret, muziek en lekker eten. Ook worden er workshops gehouden voor schrijvers in spé. Dit festival is echt een aanrader voor literatuurliefhebbers.

Kites & Bikes Festival

Andere aanraders zijn het Brunswick Valley Nature Festival in juni met aandacht voor de biodiversiteit van de omgeving van Byron Bay, en het Kites & Bikes Festival. Tijdens dit laatste festival, gehouden in november, zie je de grootste vliegers van heel Australië de lucht ingaan én kun je er zelf eentje maken. Daarnaast zie je de meest bizar gedecoreerde fietsen en skateboards door de straten rijden en zijn er activiteiten voor thrill seekers.

Reizen Byron Bay

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors