Botanic Gardens

Botanic Gardens

door Getaway Travel

De Botanic Gardens in het noorden van Darwin is een prima plek om even te relaxen en aan de hitte te ontsnappen. Maar kijk er ook even rond. Hier vind je namelijk de meest uitgebreide collectie van tropische palmen van het zuidelijk halfrond met maar liefst vierhonderd soorten.

Je ziet mangroves aan het strand, alle soorten baobabbomen die er op aarde bestaan en vele exotische planten. Deze Botanic Gardens geven je bovendien een mooi overzicht van de verschillende landschappen die het Northern Territory kent.

ZELF NAAR Darwin?

Bekijk alle 32 reizen naar Darwin

Plantengebruik

Verder is er een orchideekwekerij, een regenwoud en een moerasflora. Benieuwd naar hoe Aboriginals planten gebruiken? Doe de Aboriginal Plant Use Walk! Er wordt uitgelegd hoe de inheemse planten al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van het leven van Aboriginals zijn. Ook is er Aboriginalkunst, zoals de Pukamani poles.

Honger stillen

Relaxen en je honger stillen kan bij de speciale barbecue area. Dit is een rustige, schaduwrijke plek aan een romantisch meertje met waterlelies. Er staan verschillende houten picknicktafels met uitzicht op kleine watervallen. Idyllischer kan bijna niet.

De Botanic Gardens liggen zo'n twee kilometer ten noorden van het centrum van Darwin en zijn te voet prima te bereiken, maar je kunt ook een bus vanuit het centrum nemen.

Reizen Darwin

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors