Bundaberg

Bundaberg

door Getaway Travel

De oorspronkelijke bewoners van deze regio zijn Aboriginals van de Taribelang of Daribelang groep. Het waren echter schapenfokkers die baat hadden bij de mogelijkheden van de regio, zij namen na het vertrek van de kolonisten in 1840 hun intrek in de regio.

In 1869 begon men rond Bundaberg met het produceren van suiker. Dit ging zo goed dat dit rond 1880 zelfs de belangrijkste bedrijfstak van de regio was. Tot op de dag van vandaag staat Bundaberg bekend om haar suikerrietindustrie.

ZELF NAAR Bundaberg?

Bekijk alle 4 reizen naar Bundaberg

Bundaberg Rum

Europeanen werden niet geschikt geacht voor het zware werk, en dus werden er eilandbewoners uit de Stille Zuidzee gehaald. Jarenlang werkten deze Kanaka's onder slechte omstandigheden in Queensland. Pas in 1901 hoefden de eilandbewoners het werk niet meer te doen. Er wordt nog altijd suikerriet verbouwd en het bekendste product daar hier uit voorkomt is de Bundaberg Rum.

Eurimbula National Park

Bundaberg en haar omgeving zijn populair vanwege de nationale parken en de mooie kust. De regio telt maar liefst elf nationale parken waar gehiked en gekampeerd kan worden.

Bijzonder is het Eurimbula National Park, dat sinds de komst van James Cook in 1770 bijna niet veranderd is. Hier heeft de natuur haar gang kunnen gaan en dat is dan ook de reden waarom schildpadden hier in de zomer hun eieren leggen. Een bijzondere ervaring, die je zeker mee moet maken. Het park ligt 112 kilometer noordwest van Bundaberg, in de middle of nowhere, je bevindt je dus écht in de natuur!

Littabella National Park

In het Littabella National Park, is voor iedereen wel wat te doen. Zin in wat avontuur? Huur een 4WD en zoef over het strand. Kan het wat rustiger aan? Dan kun je er ook gaan vissen. Belangrijk is dat het welzijn van de natuur voorop staat. Littabella is een beschermd gebied en het is dan ook alleen toegestaan om het park te voet te betreden.

Reizen Bundaberg

Meer Bundaberg

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors