Blue Lake

Blue Lake

door Getaway Travel

De Blue Lake in South Australia is een van de wereldwonderen van Australië. Dit water heeft tegenwoordig een bijna onmogelijke mysterieuze blauwe kleur en is zo schoon dat je het kunt drinken. Helaas kun je deze schoonheid alleen tussen november en april bewonderen, want de rest van het jaar heeft de Blue Lake een deprimerende grijze kleur.

Het meer ligt bij Mount Gambier, een provinciestad tussen Adelaide en Melbourne, en is maar liefst 75 meter diep en gevuld met vulkaanwater. Ongeveer vijfduizend jaar geleden zou de Blue Lake Vulcano voor het laatst zijn uitgebarsten en liet een diepe krater na, die zich vulde met water.

ZELF NAAR Blue Lake?

Bekijk alle 2 reizen naar Blue Lake

Mount Gambier Crater Lakes

De Blue Lake wordt omringd door een mooie weg van ruim 3,5 kilometer en is een prachtige route. Onderweg kom je prachtige uitzichtpunten tegen.

Niet alleen de Blue Lake is een bezoek waard, ook de omgeving is fantastisch mooi. Het meer maakt deel uit van de Mount Gambier Crater Lakes, een indrukwekkende groep vulkaanmeren. Je kunt dit gebied zowel verkennen per auto, fiets en al wandelend. De Valley Lake is de grootste van de drie meren en kun je het hele jaar bezoeken. Ook kun je er grotten bezoeken en zelfs cave diven!

Reizen Blue Lake

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors