Warrnambool

Warrnambool

door Getaway Travel

Bij een bezoek aan Warrnambool in Victoria hoef je niet eens mee met een whale watching cruise om walvissen te spotten. De dieren komen hier vlak langs de kust! Overal staan hoge platformen waar vanaf je de dieren gemakkelijk kunt bezichtigen.

Walvissen spotten

Tussen mei en oktober heb je de grootste kans om walvissen te spotten in Warrnambool, aan de kust van Victoria. Rond die tijd verzamelen zich daar walvissen om te baren.

ZELF NAAR Victoria (Australië)?

Bekijk alle 42 reizen naar Victoria (Australië)

Lange tijd werd er op deze dieren gejaagd en waren ze bijna uitgestorven. Maar gelukkig worden ze de laatste jaren steeds vaker onder andere bij Warrnambool gespot. Vanaf Logan's Beach heb je het meest spectaculaire uitzicht!

Whale nursery

De stad is vooral bekend om haar whale nursery, waar jaarlijks wel een tiental nieuwe kalfjes geboren wordt. De bekendste walvismoeder is Wilma. Deze honderdtonner is een bultrug en beschouwt Warrnambool al 25 jaar als haar vaste vakantiestek.

Ondanks haar respectabele leeftijd is Wilma altijd wel te vinden voor een kleine watershow. Ze is makkelijk herkenbaar met haar ietwat gekartelde staartvin.

Warrnambool is het snelst te bereiken via de A1. Maar een prachtige route en zeker een aanrader is de Great Ocean Road vanuit Melbourne, die je langs Warrnambool voert. Ook gaan er bussen en treinen naar dit plaatsje.

Reizen Victoria (Australië)

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors