Australie.nl Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Reviews Sydney Opera House

7,0
7,0 Algemene ervaring
8,0 Interessant
6,0 Prijs-kwaliteit
  • Aantal reviews: 4
  • Aantal waarderingen: 1

fantastisch! (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Viola Krop-Draaijer op 16 november 2018

Zo gaaf om hier nu echt te staan als je het alleen kent van TV!
We waren nog geen half uur op de hotelkamer na aankomst in Sydney of we zijn al wandelend het opera house op gaan zoeken. Heel tof om er fotos van te maken, ook heel leuk om de ferry naar Manly beach te nemen zodat je er vanaf het water een prachtig zicht op hebt.

Pluspunten Sydney Opera House

  • je kan er gratis naar kijken :)
Ultieme tip: heel leuk om de ferry naar Manly beach te nemen zodat je er vanaf het water een prachtig zicht op hebt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Home away from home (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Stefan van den Boom op 11 december 2017

Het Sydney Opera House is een van de meest iconische gebouwen ter wereld. Van buiten en van binnen is het een architectonisch meesterwerk. Als je de bekende Concert Hall van binnen wil zien, dan heb je verschillende opties. Als je niet veel tijd hebt, dan is een guided tour je beste keus. Heb je meer tijd (en budget), boek dan kaarten voor een concert of kijk eens op hun website voor (soms gratis) evenementen.

Ultieme tip: Voor een mooi uitzicht op het Opera House en een leuk dagtripje, neem de ferry naar Manly of Watson's Bay. Op zondagen extra goedkoop met je Opal (OV) kaart.

Geweldig continent (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Ynte Yme Van Der Veen op 13 mei 2017

De tour door het Opera House was een echte highlight tijdens deze trip. Met de tour leer je de echte structuur, ontwerp en uitdagingen kennen van het Opra House. Ook kom je op plekken die je niet ziet als je een optreden of show bijwoont.

Pluspunten Sydney Opera House

  • Je komt achter de schermen
Ultieme tip: De tour door het Opera House en het beklimmen van de Harbour Bridge, een bezoek aan Bondi en Manli beach niet vergeten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Het imposante Opera House (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 23 juni 2016

De regen komt met bakken uit de lucht zodra we in het centrum van Sydney uit de metro stappen. De weersvoorspelling voor de komende twee dagen is niet veel anders en dus gaan we gewoon op pad. Met het wereldberoemde Opera House als onze eerste stop. Vanaf het metrostation Circular Quay is het maar een klein stukje lopen richting het Opera House. Deze bekende bezienswaardigheid is niet te missen. We volgen de grote groep reizigers en toeristen en zien het grootste gebouw al snel voor ons opdoemen.

We herkennen de bijzondere architectuur met de witte ronde en puntige daken van wat we hebben gezien op televisie en op ansichtkaarten. We zijn backpackers met een budget en dus slaan we de tour om het imposante theater van binnen te bekijken over. We lopen rond het operahuise en maken foto’s van zowel het Opera House als de Harbour Bridge die er tegenover ligt. We missen een zonnetje, anders hadden we op het terras naast het Opera House een drankje gedaan. Dit terras ligt voor het Opera House met uitzicht over de haven en de Harbour Bridge: een toplocatie in deze Australische wereldstad.

7,0
7 Algemene ervaring
8 Interessant
6 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sydney Opera House

  • mooie bezienswaardigheid

Minpunten Sydney Opera House

  • veel toeristen
  • dure tours
Ultieme tip: Als je wel een tour wilt doen, dan loont het om je ticket van te voren online te bestellen. Vaak bespaar je dan zo’n 10 procent op de ticketprijs.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Reizen Sydney

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors