Hobart Jouw vakantie naar Australië begint hier!

Hobart

door Getaway Travel

Hobart is een sfeervolle en erg gezellige stad op Tasmanië en bestaat uit een unieke mix van moderne, koloniale en maritieme architectuur. Het is de op één na oudste hoofdstad van Australië en ligt verspreid over zeven heuvels.

Net als 'grote zus' Sydney ligt Hobart op een spectaculaire plek aan het water en de haven is nog altijd een belangrijk aspect van de stad.

ZELF NAAR Hobart?

Bekijk alle 11 reizen naar Hobart

Mount Wellington

Hobart ligt in een prachtige omgeving en van welke kant je ook kijkt: het uitzicht is weergaloos. e stad ligt aan de voet van Mount Wellington en aan de mond van de weidse Derwent River. Bootliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de levendige haven waar veel vissersboten, zeiljachten, antarctische expeditieschepen en honderd jaar oude boten zij aan zij liggen.

Op Nieuwjaarsdag komt de haven helemaal tot leven tijdens de befaamde Sydney to Hobart Yacht Race.

Rijke handelsstad

Net als veel andere Australische steden begon ook Hobart als opslagplek voor gevangenen. In 1803 arriveerde Lieutenant John Bowen met 24 veroordeelden uit Sydney aan de kust van de Derwent River. Een jaar later volgden nog 300 gevangenen met bewakers, vrouwen en kinderen. Jaren werd er geploeterd met weinig eten en het ontginnen van de ruige cultuur.

Maar dankzij de aanwezigheid van het diepe water van de rivier kon Hobart via de haven groeien tot een rijke handelsstad met 130.000 inwoners.

Er werden vele prachtige gebouwen neergezet die niet tot nauwelijks zijn aangetast. Hobart is dan ook het best bewaarde koloniale plek van Australië! Hierdoor waan je je in een typisch Brits stadje en lijk je bijna 200 jaar terug in de tijd te gaan.

Britse invloeden

Naast koloniale stenen gebouwen en cottages vind je in Hobart mooie parken en veel sfeervolle tearooms, antiekwinkeltjes, gezellige restaurants en pubs. Je hebt verschillende accommodatiemogelijkheden: van luxe hotels tot prima hostels en typische Britse Bed & Breakfasts. Let er wel op dat tijdens het hoogseizoen deze vol kunnen zitten en de prijzen omhoog schieten.

In Hobart merk je, meer dan in de rest van Australië, de Britse invloed op het eten. Maar ook hier komen steeds meer kosmopolitische gerechten op het menu te staan waardoor je een ruime keuze hebt.

Voor de late avond zijn er verschillende clubs en theaters voor het nodige vermaak. Live muziek bestaat vooral uit lokale bands aangezien grotere acts Hobart iets te ver weg vinden. Maar grijp je kans om eens iets typisch Tasmaans te horen!

Reizen Hobart

Meer Hobart

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors