Drie redenen waarom je Zuid-Australië niet mag overslaan

Drie redenen waarom je Zuid-Australië niet mag overslaan

door Lieve Weeteling

South Australia is niet per definitie de staat die iedere reiziger op zijn of haar bucketlist heeft staan. Want zeg nou eerlijk, staat Gawler Ranges in jouw top tien? Nee, waarschijnlijk wil je naar Sydney, de Whitsundays of de Outback.

Maar wist je dat je in het zuiden ook relaxt op goudgele stranden met helderblauw water, racet door de ruige Outback en van heerlijke wijnen proeft? Wij hebben drie redenen voor je op een rijtje gezet die je zo je koffer naar South Australia doen pakken!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

1. Niet in de file voor een foto

In Zuid-Australië liggen nog veel natuurparken en mooie gebieden die nóg niet ontdekt zijn door massatoerisme. Je hoeft hier niet te wachten op het moment dat jij eindelijk op het puntje van die rots staat om op de foto te gaan, best een voordeel dachten wij zo.

Op ongeveer zes uur rijden ten noordwesten van Adelaide vind je Gawler Ranges. Dit nationale park is een goed voorbeeld van zo'n park waar je niet in de file van toeristen loopt. Je vindt in het park veel grotten en eeuwen oude fossielen als je goed om je heen kijkt.

Wandel langs de spectaculaire rode rotsformaties en de zoutmeren. In voor meer avontuur? Beklim dan de rotsen of ga mountainbiken langs de daarvoor aangelegde paden. Na een avontuurlijke dag zet je je tent op en kampeer je in het park.

2. Een unieke Ozzie-ervaring

Meer richting het noorden vind je Coober Pedy, een historisch mijnenstadje in de Outback. Het stadje staat niet bekend om de mijnen of de edelstenen die er gevonden werden. Waarom je deze plek dan moet bezoeken? Vanwege de enorme hitte in de stad leven de inwoners onder de grond en dat maakt het een heel bijzonder stukje Australië en ervaar je hoe het is om in de echte Outback te leven.

In de ondergrondse stad vind je kerken, huizen, hostels en zelfs kroegen. In een hostel ervaar je zelf hoe het is om onder de grond te overnachten. Bedenk je dan meteen even dat dit voor de inwoners van het dorpje de normaalste zaak van de wereld is. Zij slapen niet zoals jij doet één of twee nachtjes onder de grond in deze stad, maar hun hele leven speelt zich af onder de aarde. Dat is toch een wel erg bijzondere gedachte!

3. Walvissen spotten én sandboarden

Niet alleen Sydney wordt vergezeld door walvissen. Ook voor de zuidkust van Australië spot je deze indrukwekkende zwemmers en wel tussen mei en oktober. Bijvoorbeeld bij Fowler's Bay, een kleine baai nabij Nullarbor.

Het kustplaatsje bij Fowlers Bay, ook wel Yalata genoemd, wordt vergezeld door paradijselijke stranden. Glijd hier op je sandboard van de hoge zandduinen naar beneden. Doe je het liever wat rustiger aan? Sluit je stranddag dan af met een koud drankje bij zonsondergang. Grote kans dat je een walvis of dolfijnen voorbij ziet zwemmen!

Hebben we je enthousiast gemaakt? Bekijk dan alle reizen naar South Australia!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors