Australisch eiland zoekt vrijwilligers

Australisch eiland zoekt vrijwilligers

door Maxime van der Laarse

3 januari 2017

Wil je de eigenaar zijn van een Australisch eiland? Houd je van natuur, een beetje avontuur en kan je wel een kleine ontsnapping van de bewoonde wereld gebruiken? Dan is dit je kans!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Het eiland Maatsuyker, dat tien kilometer voor de kust van Tasmanië ligt, zoekt vrijwilligers voor de periode van zes maanden. De Tasmania Parks & Wildlife Service biedt een vacature aan voor een verzorger voor het behoud van natuur en cultuur, en een vacature voor weerwaarnemer.

Wat krijg je

Na een training van twee weken vertrek je per helikopter naar het afgelegen eiland. Het merendeel van de tijd krijg je alleen dierlijke bezoekers en daarom ga je om veiligheidsredenen met zijn tweeën. Wel komen er af en toe toeristen, kunstenaars en andere verzorgers langs.

Je bent voorzien van de nodige voorzieningen, zoals een ingericht huis, (zonne-)energie, radio, telefoon en computer, maar televisie of internet is er niet. Ook beschik je over een moestuin en komt er na drie maanden een bevoorradingsvlucht.

Wat moet je geven

Als verzorger wordt onder andere van je verwacht dat je het gras maait, de overige vegetatie in goede conditie houdt en bezoekers ontvangt. De weerwaarnemer moet twee keer per dag verslag uitbrengen van het weer.

Tot 30 januari solliciteer je voor de periode september 2017 tot en met maart 2018. Geïnteresseerd in dit avontuur? Boek je tickets naar Tasmanië meteen hier!

Natuurlijke en culturele waarden

Het eiland is 180 hectare groot, ruig en begroeid met mossen en grassen. Het is een belangrijke broedlocatie van de pelsrob, de zeeolifant en de pijlstaartvogel. Ook wordt het gebruikt als tussenstop door andere soorten zeeleeuwen, zeehonden en vogels.

Daarnaast is het eiland ook cultureel van belang. Op het eiland staat de meest zuidelijk gelegen vuurtoren van Australië en enkele gebouwen die dateren uit 1891. Daarbij is het eiland belangrijk voor de Tasmaanse Aboriginals, die het eiland al duizenden jaren geleden bezochten.

Bekijk een filmpje van het eiland hieronder.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors