Zes dingen die we missen als we Australië verlaten

Zes dingen die we missen als we Australië verlaten

door Lieve Weeteling

Australië is het land van de kangoeroes, ongerepte natuur en vriendelijke bevolking. Een land waar je je door de gezellige barbie en no-worries-mentaliteit meteen thuis voelt. En in zo'n groot land is er altijd meer te ontdekken.

Zijn dat even een paar goede reden om terug te komen. Helaas is er na een bezoek aan Australië ook altijd weer een tijd van gaan. En tja, als je terug bent in Nederland dan begint het gemis pas echt.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Klinkt dit je bekend in de oren? Dan ben jij het vast eens met de volgende zes dingen die we missen als we Australië verlaten.

1. No Worries!

Wie kent de bekende uitspraak 'no worries mate' niet? In Australië leven ze voor dit motto. Wat later voor een meeting, want de golven waren zo goed? No worries mate. Een uurtje later lunchen wegens de hitte? No worries mate. Je auto die het begeven heeft? Zonder dat je erom vraagt krijgen twee locals in een paar simpele handelingen je auto weer aan de praat. No worries mate! Als je in Australië bent, neem je de laidback-houding van de Ozzies vanzelf over.

Wij als drukke Nederlanders hebben altijd een strakke planning en vooral veel moeite om daar van af te wijken. Kom je tien minuten te laat op een afspraak, dan wordt dat niet gewaardeerd en al helemaal niet met een reden als 'ik was nog even van het zonnetje aan het genieten in het park'. Waren we nou nog maar in Ozzie!

2. Stranden

Het maakt eigenlijk niet uit waar in Australië je bent, iedere deelstaat heeft zijn eigen witte zandstranden met een blauwe zee. En dan dobber of surf je ook nog eens de hele dag rustig op de beste golven. Voor gezellige drukte ga je naar Bondi Beach en voor het witste zandstrand naar Hyams Beach.

En in Nederland? Tja, de Zandvoorste stranden zijn toch een tintje grijzer en de Noordzee een stukje minder blauw. Bovendien liggen we de hele dag hutje mutje op elkaar. Dit is zelfs op een warme zomerdag niet echt te vergelijken met de rustige en afgelegen stranden die je met wat insider tips in Australië vindt.

3. Aussie accent

Het Australische Engels is dat grappige accent dat je overal om je heen hoort als je voet op Australische bodem zet. De woorden g-day (hallo), longneck (groot flesje bier) en cheers (dankjewel) slingeren de hele dag om je oren. Al gauw raak je hieraan gewend en ontwikkel je een nieuwe woordenschat.

In sommige delen van het land zijn de ingeslikte woorden van het Australische Engels zo lastig te verstaan dat je geen normaal gesprek kunt voeren. Toch mis je dit gekke accent opeens meer dan je ooit had gedacht als je terug bent in Nederland.

4. Gastvrijheid

Ben je de weg kwijt? In no-time staat er een Ozzie naast je om je de weg te wijzen. En het is ook geen uitzondering dat je zomaar wordt uitgenodigd voor een gezellige barbie in een Australische tuin. In Australië zijn de inwoners heerlijk open en gastvrij.

Natuurlijk geldt dit niet voor elke Australiër, maar over het algemeen ben je als toerist overal meer dan welkom. Geen wonder dat we heimwee hebben!

5. Barbecues (Barbie)

De beroemde barbies, je hebt ze in alle soorten en maten. Wanneer je stopt met je camper langs de weg, staat er op bijna elke picknickplaats wel een barbecue. Je gooit er 's middags lekker een paar 'snags' op, Australisch voor worstjes. Heel wat beter dan zo'n kleffe boterham met kaas.

Of wat dacht je van de barbies tijdens de tuin- of zwembadfeestjes? Iedereen neemt wat biertjes, vlees of salade mee en de barbie kan beginnen!

6. Bijzondere beestenboel

Weet je nog? Die kangoeroes die met elkaar boksten of die slang die je in de toilet vond? Wat je ook hebt meegemaakt, de dieren in Australië zijn allemaal interessant.

En ook al kunnen ze nog zo eng zijn, toch denk je terwijl je starend naar je plafond in Nederland die langpootspin ziet lopen, terug aan die grote zwartharige vriend in Australië.

Wat we stiekem niet missen...

Op een terrasje in Sydney vraag je om de rekening, twintig euro voor twee biertjes en een cola?! Dat neem je dan maar voor lief.

Uit eten gaan doe je ook steeds minder, want hoe langer je in Australië verblijft, hoe duurder alles lijkt te worden. En dat is iets wat we zeker niet missen als we terug zijn in Nederland. Maar ook al geef je misschien veel geld uit, elke cent is het meer dan waard om het prachtige Australië te ontdekken.

Wil jij ook terug naar Australië? Vind hier een reis die bij je past!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors