Gratis wc-papier voor bezoekers Tambo

Gratis wc-papier voor bezoekers Tambo

door Victorine Sandkuyl

31 mei 2016

Het is al langer een probleem in Australië, wc-rollen die uit openbare toiletten verdwijnen. Toeristen die op het punt staan de Outback in te trekken, nemen vaak nog even een rolletje mee vanaf het toilet zodat ze deze zelf niet meer hoeven te kopen.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

De grote vraag die bij velen opkomt is waarom toeristen niet zelf de moeite nemen een rolletje kopen. In Tambo maken ze zich hier minder druk om en hebben ze besloten wc-papierdiefstal voor te zijn door gratis wc-rollen uit te delen aan bezoekers van het stadje.

Speciale Tambo rollen

Naast de preventie van diefstal hoopt de Tambo Tourism and Business Association Inc dat het weggeven van 3000 wc-rollen zal bijdragen aan een boost van het lokale toerisme. De Tambo-rollen worden door de belangrijkste bedrijven en toeristische attracties in de stad uitgedeeld en dat gaat ongeveer met een snelheid van één rol per bedrijf per dag.

De speciale rollen zijn versierd met een wikkel waarop een gedichtje staat: "On the outer Barcoo where the dunnies are few, And toilet paper is scanty, On a road never cross'd 'cept by folk that are lost, These rolls are given out amply."

Wc-rol of souvenir?

Tot dus ver zijn de bezoekers erg blij met hun bijzondere cadeautje, maar het lijkt erop dat maar weinig rollen daadwerkelijk in het toilet zullen eindigen. In plaats daarvan nemen veel toeristen het ongebruikelijke presentje als souvenir mee naar huis.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors