Ga op zoek naar dé hidden gem van elke Australische staat

Ga op zoek naar dé hidden gem van elke Australische staat

door Kimberly Hermans

Het Sydney Opera House en de Great Barrier Reef ken je natuurlijk al láng. Maar wat heeft Australië eigenlijk nog meer voor moois te bieden? En waar vind je die verborgen plekjes dan? Maak je geen zorgen. Wij hebben uit elke Australische staat een hidden gem voor jou uitgekozen!

Wil je alles uit je rondreis door Australië halen? Dan mag je deze hidden gems niet missen! 

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Het agrarische geheim van Western Australia

In het meest westelijke puntje van Australië vind je de Southern Forests. Dit bos staat uiteraard bekend om de torenhoge karri-bomen, maar er groeien ook truffels en zoete appels. Tijdens een tour door het park maak je kennis met de échte locals van Western Australia. Ze vertellen je over hun landgoed. Wat groeit er? Hoe wordt dat geoogst? En hoe komt dat dan terecht op jouw bordje? Wandel door de boomgaarden en laat je inspireren door de Australische landbouw. 

Het onbekende zwemparadijs in de Northern Territory

Fan van de Mataranka Thermapools? Wij kennen een veel rustigere variant… De kristalheldere Bitter Springs liggen verstopt in het Elsey National Park. Het water is net zo lekker warm als van de Mataranka Thermapools maar wel een stuk dieper, dus pas op met de kids! Verder zijn de warmwaterbronnen van alle gemakken voorzien. Toiletten, tafels en, jawel: barbecues! De perfécte picknickplek dus. Maar houdt het wel netjes. Het water is helder van zichzelf, maar het is niet bedoeling dat je zeep of shampoo in het water gooit. Troebel water vinden schildpadjes ook niet leuk.

De vergeten Rockhampton Botanical Gardens in Queensland

Tropische palmbomen, Japanse tuinen en een café onder de vijgenbomen. Aan de oostkust vind je de Rockhampton Botanical Gardens. De tuin vraagt geen toegangsprijs én de Rockhampton Zoo ligt ook in dit gebied. In deze dierentuin kom je allerlei inheemse dieren zoals koala’s en wombats tegen. Een ideaal uitstapje voor het gezin. Neem ook een kijkje bij de speeltuin!

Het indrukwekkende Mount Kaputar National Park in New South Wales

De weg naar Mount Kaputar mag dan hobbelig zijn. Maar nadat je over de kronkelende wegen bent geslingerd, word je beloond met een fantastisch uitzicht op de groene wildernis. Kies een stevig vervoersmiddel en rijd naar verschillende uitkijkpunten. Of strek de benen op een van de vele wandelroutes door het park.  Dit park mag je niet missen tijdens je rondreis door Australië!

Het vulkanische landschap van Victoria

Vlakbij het kleine stadje Alvie rust de Red Rock, een van de jongste vulkanen van Australië. Dit groene landschap was ooit onveilig, maar veel kraters zijn nu gevuld met water. Het geologische landschap is duizenden jaren geleden gevormd door meer dan dertig erupties. Boven bij het uitkijkpunt schiet je de mooiste foto’s én zie je in de verte het zoutige Lake Corangamite. 

Het verwilderde Tarkine in Tasmanië

In het afgelegen Tarkine leefde ooit de inheemse bevolking: de Tasmaanse Aboriginals. Dit culturele erfgoed wordt omschreven als een heilige plek.  Tarkine is een verlaten wereld, rijk aan eeuwenoude bomen en ruige kustlijnen. Voor de ultieme ervaring huur je een gids in. Met veel liefde begeleidt hij jou door het woud naar de Edge of the World. De beste plek om uit te kijken op woeste golven die stukslaan op de rotsige kust. 

De roze gloed van South Australia

Dé blikvanger van het zuiden is Bumbanga Lake. Met haar zachtroze kleur is ze niet te missen. Het roze halobacterium zorgt in combinatie met het zout in het water voor een roze uitstraling. Tijdens de zomer is zij het allermooist, want dan heeft het meer een extra hoog zoutgehalte. Laat je nieuwste Nikes maar op de hotelkamer, want de zoute modder doet niet veel goeds voor je schoenen. 

Hebben wij jou nieuwsgierig gemaakt? Bekijk dan hier onze reizen naar Australië!

Fotocredits: Apple and Pear Australia Ltd | denisbin | Zoe1123 | Larry.Ellis | Steven Penton | helmi099

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors