Eten Australiërs echt kangoeroes?

Eten Australiërs echt kangoeroes?

door Emma van Kampen

Ja. Australiërs zijn gek op vlees en velen halen hun neus dan ook niet op voor een stukje kangoeroe. Toch is het vlees niet bij iedere Australiër populair; velen vinden het zielig. Daarnaast is het buideldier het nationale symbool van Australië en daar zijn Australiërs trots op. Dat ga je dan toch niet eten?

Toch zouden meer vleesetende Australiërs eens een stukje kangoeroevlees moeten proberen. Kangoeroevlees is niet alleen gezond omdat het weinig vetten bevat, het is ook nog eens beter voor het milieu dan schapen- en rundvlees. Een kangoeroe drinkt namelijk veel minder water dan schapen en koeien. Bovendien stoten schapen en koeien veel meer methaangas uit dan kangoeroes en hebben ze dus een veel grotere ecologische voetafdruk.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Vroeger was kangoeroevlees veel populairder. De aboriginals en de Europese migranten zagen de kangoeroe als een smakelijk maaltje en gezonde voedselbron. In de twintigste eeuw begon het kangoeroevlees haar populariteit te verliezen. Maar de laatste jaren wordt het vlees weer meer gebruikt voor menselijke consumptie. Australië heeft te maken met een kangoeroe-overschot. Op dit moment telt Australië ongeveer 45 miljoen kangoeroes. Dat ze vaker op een bordje belanden is dus niet zo gek. 

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors