De blinde fotograaf

De blinde fotograaf

door Victorine Sandkuyl

20 september 2016

De wereld interpreteren en reconstrueren door de lens van je camera. Voor sommige mensen kan dit al een heel lastige opgave zijn, maar beeld je eens in dat je 90% van je zicht verloren bent en toch graag de wereld vastlegt met je camera. Lijkt onmogelijk, toch? Niet voor Andrew Follows uit Melbourne.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Follows werd blind geboren, zijn oogaandoening heet Retinitis Pigmentosa. Dit betekent in zijn geval dat hij in zijn linkeroog geen zicht heeft en in zijn rechteroog een steeds afnemende tunnelvisie. Waar de meeste mensen zeventig meter kunnen zien, kan Follows slechts drie meter zien en dat door een mistige waas.

Lens als ogen

Zijn slechte zicht weerhoudt Follows er niet van zijn droom te volgen: een goede fotograaf zijn. Sinds 2008 is hij met fotografie bezig en sindsdien heeft hij al meerdere tentoonstellingen op zijn naam staan. Met zijn camera legt hij de wereld om hem heen vast, vooral de staat Victoria; de lens wordt zijn ogen, de sluiter zijn bestaan, en de computer zijn zicht waarmee hij de wereld beter ziet.

Follows en zijn hond Eamon zijn onafscheidelijk, de hond geeft hem vrijheid en onafhankelijkheid. Hierdoor is hij in staat te reizen en foto's te blijven maken. Met zijn fotografie hoopt Follows andere mensen met een visuele beperking te inspireren.

Een blinde fotograaf en zijn hond, het lijkt een onwerkelijk verhaal, maar dat is het leven van Andrew Follows.

Bekijk hieronder een filmpje over de fotograaf.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors