De drie beste alternatieven voor het Vivid Festival

De drie beste alternatieven voor het Vivid Festival

door Lieve Weeteling

Heel Sydney is verlicht tijdens het Vivid Festival. Wanneer je rondloopt langs de Darling Harbour zie je met lampjes versierde boten varen Auto's rijden over een met kleuren verlichte Harbour Bridge en bewegende beelden worden geprojecteerd op het Sydney Opera House…

Helaas moet je maar net geluk hebben dat je in Australië bent wanneer dit festival plaatsvindt: ergens tussen mei en juni. Ben je dan net niet in Ozzie? Niet getreurd! Wij hebben drie andere leuke festivals en feesten in Sydney voor je op een rij gezet.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Mardi Gras

Mardi Gras is het allergrootste homofestival ter wereld. Vier dit uitbundige feest elk jaar op 4 en 5 maart met mensen die zijn overgekomen van alle landen uit de wereld!

Dans tijdens de gratis concerten die er worden gegeven op straat en in parken. Drink een drankje tijdens de parade op Oxford Street en aanschouw de meest krankzinnige outfits die de dragqueens dragen.

New Year's Eve

Nieuwjaarsavond vieren op een vette plek? Ga naar Sydney! Deze avond vindt natuurlijk plaats op 31 december, maar dan wel 17 uur eerder dan de jaarwisseling in Nederland.

Bij de Harbour Bridge schieten om 12 uur 's nachts de mooiste pijlen in alle kleuren van de regenboog de lucht in. Samen met heel veel Australiërs en andere toeristen dans je het nieuwe jaar in.

Harbourlife

Zin om écht lekker te dansen? Dan is Harbourlife iets voor jou. Dit festival vindt ieder jaar plaats in de haven van Sydney in het begin van november.

Aanschouw de lichtshows en dans op muziek van de beste house dj's ter wereld. Mocht je naar dit festival willen gaan, koop dan ver van te voren tickets want deze zijn in no-time uitverkocht.

Heb jij ook zin om je koffers in te pakken en naar Australië te vertrekken? Boek hier jouw tickets!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors