10 fotogenieke landschappen in Australië

10 fotogenieke landschappen in Australië

door Suzanne Rijnja

Knalgroene regenwouden, droge woestijnen, ruige gebergtes en tropische eilanden. Australië is een natural beauty! Zó’n schoonheid vraagt erom gefotografeerd te worden als je een rondreis maakt door Australië. Stel je voor: je staat bij het uitkijkpunt van Cape Tribulation en kijkt uit over de tropische bossen en Great Barrier Reef. Deze herinnering wil je toch gelijk vastleggen?

Zet jij het liefst zoveel mogelijk jaloersmakende foto’s op Facebook en Instagram? Of wil je je eigen foto uitvergroten en aan je muur hangen? Als je fotografeert op deze tien plekken, kan het bijna niet misgaan. Stop je fototoestel maar in je tas, want deze plekken in Australië zijn picture-perfect!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

1. Kakadu National Park - Northern Territory

Zorg er in Kakadu voor dat je de perfecte hoek pakt om een enorme waterval in beeld te krijgen. Klim op een rots om een panorama te schieten van het uitgestrekte Aboriginallandschap. Of wacht net als de fotograaf van de foto hierboven op Ubirr tot de zon ondergaat en leg vast hoe de oranje lucht weerspiegelt in het water van de meren op de groene vlaktes.

2. Fraser Island - Queensland

Liever een tropische locatie? Op Fraser Island maak je het ultieme kiekje van het kraakheldere Lake McKenzie, het scheepswrak of het uitzicht vanaf de Indian Head. Maak je een foto aan de kust? Pas dan op voor dingo’s: ze zijn nogal fan van de photobomb.

3. Adelaide Hills - South Australia

In tegenstelling tot de plaatjes van Fraser Island, zie je de Adelaide Hills meestal niet terug in reisbrochures. Toch vormen deze glooiende heuvels het perfecte landschap om de wijnvelden rondom Adelaide vast te leggen. Tijdens zonsondergang en in de herfst is deze plek misschien wel op haar mooist. Dan kleuren de bomen oranje, geel en bruin.

4. Purnululu National Park - Western Australia

He? Zie je dat wel goed door je lens? Jazeker, de rotsen van de Bungle Bungle Range hebben gewoon een rare vorm. De stenen torentjes lijken net enorme bijenkorven. En als de ondergaande zon deze vreemde vormen rood kleurt, levert dat de perfecte foto op.

5. Blue Mountains - New South Wales

Waar er een rode waas over de Bungle Bungles hangt, kennen de Blue Mountains juist een blauwe gloed. De eucalyptusbomen van deze bergketen nabij Sydney nodigen je uit om plaatjes te schieten van de bekende Three Sisters, ruige ravijnen, tropische bomen en natuurlijk de Wentworth Falls.

6. Cape Tribulation - Queensland

Nóg meer tropische bomen vind je in Cape Tribulation helemaal in het noordoostelijke puntje van Cairns. Schuif wat groene varens opzij en maak de perfecte foto van een waterval. Of rijd naar een uitzichtpunt over de knalgroene boomtoppen en de Koraalzee. Juist deze ontmoeting tussen het eeuwenoude regenwoud en het Great Barrier Reef maakt Cape Tribulation zo bijzonder.

7. Great Ocean Road - Victoria

Na elke bocht word je getrakteerd op een nieuw uitzicht over de ruige kustlijn. De Great Ocean Road is een walhalla voor fotografen. Met haar bruingele rotsen en knalblauwe zee aan de ene kant van de weg en tropische bossen aan de andere kant, mislukt je foto hier bijna nooit.

8. Cradle Mountain National Park - Tasmanië

Hetzelfde geldt voor Cradle Mountain National Park. Dit park in Tasmanië is een lust voor het oog met haar watervallen tussen de knalgroene, mossige bomen. Maar ook besneeuwde bergtoppen, meren en verlaten stranden kijken je aan. Wie weet spot je nog een Tasmaanse duivel wanneer je je foto’s terugkijkt.

9. Whitsundays - Queensland

Het turquoise water dat tussen de zandbanken doorloopt heeft een magisch effect. Genieten van een uitzicht dat lijkt op een schilderij dat constant verandert? Yes please. Whitehaven Beach in de Whitsundays is een pareltje. Het zou toch zonde zijn om dit niet vast te leggen?

10. Uluru - Northern Territory

Maar ook in de droge woestijn beleef je de schoonheid van Australië. Want in de Outback ligt een plek waar je tegen misschien wel de allerbekendste rots van de wereld loopt: Uluru, ook wel bekend als Ayers Rock. De rode rots steekt af tegen een helderblauwe hemel. Op welk moment van de dag je ook een foto maakt, je kan hem zo inlijsten.

Al zin in een roadtrip langs deze plekken? Bekijk dan alle reizen naar Australië.

Fotocredits: Jon Clark | tofoli.douglas | Greg Scales | NeilsPhotography | Marc Dalmulder | Phil Whitehouse | Travellers travel photobook | Steven Penton | glynnismorgan | Daryll Bellingham

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors