Dé Australië-bucketlist voor 2019

Dé Australië-bucketlist voor 2019

door Yldau Otter

Australië is zo'n land dat bij vrijwel iedereen hoog op de bucketlist staat. Een land dat zoveel te bieden heeft: van een woeste en ruige natuur tot rustgevende stranden en bruisende wereldsteden. Tijdens je rondreis door Australië wil je niet alleen de populaire highlights zien zoals het Great Barrier Reef en Sydney, maar ook de minder bekende plekken. 

Staat Australië ook hoog op jouw lijstje voor 2019? En wil je het meeste uit deze reis halen? Wij helpen je een handje met deze ultieme bucketlist-activiteiten!

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

10. Breng een bezoek aan Wave Rock

Op drie kilometer van het plaatsje Hyden lijkt het alsof een enorme oceaangolf plotseling is versteend. De Wave Rock is een enorme rotsformatie van 110 meter lang en vijftien meter hoog. Dit gesteente heeft deze bijzondere vorm gekregen door de erosie van wind en water en is naar schatting 500 miljoen jaar oud. Zeker een bezoekje waard dus!

9. Bekijk street art in Melbourne

Melbourne staat bekend als een van ’s werelds grootste hoofdsteden voor straatkunst. Een street art tour mag dan ook zeker niet ontbreken aan je bucketlist! Hosier Lane en AC/DC Lane zijn twee van de bekendste plekken om de straatkunst van Melbourne te bewonderen.

8. Bewonder de Field of Light in Uluru

Op zoek naar een bijzondere ervaring in Uluru? Dit jaar is de tentoonstelling 'Field of Light' van Bruce Munro hier te zien. Het woestijngebied ten grote van zeven voetbalvelden wordt dan verlicht door 50.000 LED-lampjes. Een magische ervaring. Kijk en oordeel zelf!

7. Ontdek de proeverijroute in Tasmanië

De Cradle to Coast Tasting Trail laat je kennis maken met de beste producten uit het noordwesten van Tasmanië. De proeverijroute start in de stad Launceston en neemt je in zo'n 200 kilometer mee naar Smithton. Onderweg proef je van de lekkerste wijnhuizen, restaurants en kaasboerderijen. 

6. Aanschouw het roze Lake Hillier

Vlak voor de kust van Middle Island ligt een knalroze meer: Lake Hillier. De kleur van het wateroppervlak steekt fel af tegen de helderblauwe zee en het diepgroene bos. De opvallende kleur is volgens wetenschappers te danken aan bepaalde organismen die een roze stof zouden produceren. Neem gerust een duikje in dit roze meer, maar houd er rekening mee dat de zoutwaarden ruim tien keer hoger zijn dan in de oceaan. Echt verfrissend is het dus niet. 

5. Spot kangoeroes in Lucky Bay

Op zo’n vijftig kilometer van de kustplaats Esperance ligt het nationale park Cape le Grand. Een van de mooiste plekken van dit park is Lucky Bay. Niet alleen is het water hier helderblauw en het strand hagelwit, er liggen ook nog eens kangoeroes te zonnebaden! Kampeer op de Lucky Bay Campground en word wakker met een uitzicht over de oceaan.

4. Ga skydiven in North Wollongong Beach

Overwin je hoogtevrees in 2019 en ga skydiven! Zweef op kilometers hoogte boven de stranden ten zuiden van Sydney en geniet van het uitzicht. Met een beetje geluk zie je ook nog eens dolfijnen in het water springen. De ultieme bucketlist-ervaring!

3. Bekijk het Zuiderlicht in Tasmanië

Voor spectaculaire kleurspelingen in de lucht hoef je niet per se af te reizen naar het noordelijk halfrond, ook in het zuidelijkste puntje van de aarde kun je dit bijzondere natuurfenomeen bekijken! Een van de beste plekken om het zuiderlicht te zien is op het Australische eiland Tasmanië. Beklim de 1271 meter hoge Mount Wellington voor het mooiste zicht.  

2. Bezoek het Vivid-lichtfestival in Sydney

Een van de meest indrukwekkende lichtfestivals ter wereld is Vivid-Sydney. Tussen mei en juni wordt Sydney drie weken verlicht: van kwallenprojecties op de nevel van een fontein tot waanzinnige lichtshows bij het Operahuis. Dit festival wil je niet missen tijdens je rondreis door Australië!

1. Zwem met het grootste zoogdier ter wereld

Zwemmen met de grootste zoogdieren ter wereld heeft een nieuwe twist gekregen. Naast het zwemmen met walvishaaien is het nu ook mogelijk om te zwemmen met een versie die nog groter is: de bultrug. En laat Australië nou een van de weinige plekken zijn waar dit kan! Naast deze vijftien meter grote zoogdier ben jij opeens nog maar een klein onderdeeltje van de oceaan...

Wil jij deze activiteiten van je bucketlist strepen? Bekijk dan hier het aanbod aan rondreizen naar Australië.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors