De 4 mooiste wandelingen door Tasmanië

De 4 mooiste wandelingen door Tasmanië

door Paulien Tak

Je wandelt langs metershoge watervallen, beklimt met heide begroeide bergen en wordt beloond met uitgestrekte uitzichten over de oceaan. Tijdens je rondreis door Tasmanië word je verrast door haar gevarieerde landschap. En wat is er nou leuker dan ál die natuurpareltjes ontdekken met een goede wandeling?

Maak bijvoorbeeld een korte hike naar Wineglass Bay en rust uit op het parelwitte strand. Trek een dag uit voor een wandeling naar South Cape Bay. Of kies voor de zevendaagse overland track en verken alle uithoeken van het zuidelijke eiland van Australië. Om je te helpen bij het uitkiezen van een wandeling door de ongerepte natuur van Tasmanië, hebben wij vier waanzinnige routes voor je op een rijtje gezet.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

4. Wineglass Bay Track

Een aangelegd pad met vele traptreden, neemt je mee naar het eerste uitkijkpunt: Coles Bay.  Bovenop het plateau heb je een uitgestrekt uitzicht over de baai met haar diepblauwe water omringt door groene heuvels. Maar als je nog een klein stukje verder wandelt, word je pas echt verrast. Twee helderblauwe baaien raken elkaar net niet en worden gescheiden door parelwitte stranden en een strook groene bebossing. Dit zijn Wineglass Bay en Promise Bay.

Veel mensen aanschouwen alleen het uitzicht vanaf de top en keren dan weer om, maar het is de moeite waard om nog een half uurtje naar beneden te klimmen. Dit is een behoorlijk steile route met veel geklauter over rotsen, maar als beloning voel jij het zachte zand tussen je tenen en neem je een duik in het (ijs)koude water!

3.  South Cape Bay

Maak je liever een langere wandeling? Wandel dan tijdens je vakantie in Tasmanië, de route naar South Cape Bay. Je loopt door dichtbegroeide bossen, over paarse heidevelden en je klimt tussen ruige rotsen door, wat de hike behoorlijk zwaar maakt. Maar het uitzicht over de woeste baai met haar steile kliffen maakt alles goed.

Op het bijna zuidelijkste puntje van Tasmanië wandel je vanaf Cockle Creek, in een dag naar South Cape Bay. De 22 kilometer lange wandeling begint met een drie kilometer lang pad over een rotsachtige helling. Daarna volgt een makkelijker stuk van de route, je loopt hier tussen de heidevelden over een houten vlonder. Het laatste stuk klim je omhoog naar de klif. Houd onderweg je ogen open voor wildleven, zoals de echidna.

2. Mount Field East Circuit

Geen baaien, maar meren in het oudste national park van Tasmanië. In Mount Field wandel je langs torenhoge varens, spiegelgladde wateren en door dichtbegroeide eucalyptus bossen. En maak je kennis met Lake Nichols, dat door zijn heldere water, omgeven door snow gum trees, een ideale picknick plek is.

Vanaf Hobart rijd je in zo'n anderhalf uur naar Mount Field National Park. Daar begint de vijf uur durende wandeling op Lake Dobson Road. Je loopt langs Lake Nichols en vervolgt de route via een steile klim naar het hoogste punt van de wandeling, waar je een weids uitzicht hebt over de glooiende groene heuvels en diepblauwe meren. Dan neemt het pad je mee over de bergkam en ga je via het bos vol met pandani-bomen richting Lake Fenton.

De totale afstand van de wandelroute is tien kilometer, maar de laatste anderhalve kilometer loop je over de weg. Check wel even het weerbericht voordat je gaat. Het pad kan aardig modderig en glad worden.

1. Overland Track

Doe jij liever een meerdaagse hike? Voor de echte wandelliefhebbers is er de Overland Track: een zevendaagse wandeling dwars door de ongerepte natuur van Tasmanië. Tijdens de route loop je door uitgesleten valleien, regenwouden met King Billy Pines, geurige eucalyptus bossen en goudgele graslanden.

De 66 kilometer lange wandelroute start in Ronny Creek en brengt je naar Lake St. Clair. Onderweg kun je verschillende side tracks kiezen om de wandeling nóg langer te maken. Denk er wel aan dat je met zware bepakking loopt, onderweg slaap je namelijk in je eigen tentje of in één van de hutten. Je boekt deze route van te voren op de website van de Parks and  Wildlife Service of Tasmania.

Heb jij de wandelkoorts te pakken? Bekijk hier de rondreizen door Tasmanië.

Fotocredits: CucombreLibre | Thinkrorbot

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors